Де українці в культурному житті Чикаго?
Варіації на тему: "ЯK можна культурно відпочити українцям в Чикаго?" На жаль, тут не йдеться про шашлики, пафосні ресторани і "живу музику". Чикаго, знаєте, має чим вас розважити крім того, що вам пропонують "в пакетах" наші ресторатори і організатори.
Читати більше
ВОЗЗ'ЄДНАННЯ ГРОМАДЯНИНА США З ДІТЬМИ, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ ЗА КОРДОНОМ
Якщо ви є громадянином США, ви маєте право подати клопотання про возз'єднання зі своїми дітьми, які проживають за кордоном, і допомогти їм переїхати в США та отримати грін карту.
Читати більше
Імміграційна реформа 2015
​Одним із напрямків імміграційної реформи, яка була оголошена Президентом 20 листопада 2014 року, було надання дозволу для батьків громадян США і держателів грін карти знаходитися в США без загрози депортації і отримати дозвіл на працевлаштування. В цій статті ми розглянемо коло осіб, які підпадають під цю реформу, і коли можна починати надсилати документи на розгляд.
Читати більше
Робоча віза H1B
H1B робоча віза -це неімміграційна віза, спеціально створена для американських роботодавців, щоб наймати кваліфікованих іноземних працівників на визначений період часу. Ми розглянемо вимоги, які висуваються до роботодавця і робітника для отримання візи і процедуру подачі документів в Державний Департамент Параці і Службу імміграції і громадянств.
Читати більше
Як отримати візу нареченої/нареченого
К-1 віза - це віза нареченої(ого), яка дозволяє майбутньому чоловікові/дружині виїхати в США на термін до 90 днів з метою укладання шлюбу з громадянином(-кою) США. Якщо шлюб не буде укладено протягом 90 днів, наречений/наречена зобов'язані покинути територію США. Статус нареченої/нареченого автоматично втрачається на 91 день.
Читати більше
Возз'єднання громадянина США зі своїми батьками
За законодавством США, лише громадянин США, який досягнув 21 річного віку, може подати петицію (клопотання) про надання для своїх батьків грін карти. На жаль, держателі грін карти на сьогоднішній день не мають такого права (воно у них виникне лише після прийняття громадянства і досягнення 21 річного віку). В цій статті ми з вами розглянемо, як допомогти своїм батькам іммігрувати в США.
Читати більше