Сила музики і танцю - український фестиваль у Нью-Йорку

18 травня 2015
UAPOST.US
Другий день українського фестивалю при церкві Св. Юра пройшов на славу – з танцями та піснями.

Феєричні та запальні ансамблі, починаючи з "Сизокрилих", під керівництвом маестро Орландо Пагана, просто "підірвали" публіку своїми розкішними виступами. Недаремно, "Сизокрилі" були запрошені брати участь у телевізійному шоу "Америка має таланти", яке відбудеться наприкінці цього місяця.

Було надзичайно приємно бачити таку велику кількість танцювальних колективів, і не лише з Нью-Йорку: до нас завітали гості з Торонто – ансамбль "Явір" (художній керівник Тамара Татух), Нью-Джерзі – "Барвінок" (керівник Григорій Момот),  Нью-Джерзі - "Іскра" (керівник Андрій Цибик), Коннектикуту - "Веселочка" (керівник Григорій Момот).

Українська пісня лунала і притягувала гостей з найвіддаленіших куточків Нью-Йорку. Такі відомі голоси як ансамбль "Ватра" (Львів, Україна), Оля Фриз, Наталія Крутовська, Софія Найда, Наталя Блищак, Христина Шафранська, Василь Чорний та Максим Лозинський, який присвятив пісню "Моя маленька незалежність" Надії Савченко.
 
Приємно також бачити, що не тільки українці люблять українське – цьогорічній фестиваль став неймовірно популярним і цікавим для інших національностей. Це саме те, чого ми хотіли досягти – розказати і показати Україну у всій її красі, закохати у неї простого перехожого. Ми хочемо, щоб інші народи знали, якою співучою, мирною та щедрою є українська душа.

Благодійність на фестивалі була чи не найпершому місці. Ми побачили багато організацій, вже добре всім відомих і таких, які недавно виникли, щоби залучитися ще ширшою підтримкою. Американсько-европейська Рада Солідарності (American European Solidarity Council), "Збережем життя разом" (Save Lives Together), "Поранений Герой  України" (Wounded Warrior Ukraine), "Перша Українська Божа Асамблея" (First Ukrainian Assembly of God),  "Разом", "Міст", "Український Конгресовий Комітет Америки", та ін. Всі ці та багато інших працюють на благо України.
 
Серія фотографій: "Щастиві обличчя"

Комітет українського фестивалю міцно співпрацює з міською адміністрацією. Як вже зазначалося, український фестиваль жертвує частину своїх доходів у міський Фонд Розвитку Нью-Йорку, а саме для допомоги відбудови 2-ї авеню та 7-ї вулиці, де стався вибух газу, і також всім тим, хто постраждав в наслідок цієї трагедії. Висловити слова подяки та свою підтримку українській громаді завітали члени міської адміністрації та сенату: Розі Мендес (Rosie Méndez) - член Нью-Йоркської міської Ради від Манхеттена, яка представляє 2-й округ, Сьюзан Стетцер (Susan Stetzer) - Регіональний менеджер від Громадської Ради № 3, Манхеттена, міста Нью-Йорк, та Бред Хойлмен (Brad Hoylman), сенатор-демократ з New York State Senate від 27 округа Манхеттену.

І це ще не все – свято продовжується. Неділя обіцяє нам не менш приємну програму.
 
(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше