Зроблено в Україні: конопляні чобітки та авторські знахідки

Сьогодні поговоримо про взуття українських виробників. Так, в цій галузі, як і в багатьох інших, є цілком гідні світового рівня компанії, з чудовим маркетингом і диференційованою ціновою політикою. Але спробуймо уникнути різноманітних виробничих та економічних термінів і пройдімося поміж українських промисловців у якості звичайного покупця.

Почнімо з найкреативніших.

Знайомтесь: hand-made-бренд Kachorovskа

 
Компанія Kachorovska народилася у 60-х роках минулого століття в Житомирі. Тоді це була невеличка майстерня з виготовлення взуття на замовлення. З роками вона розрослася до сімейного бізнесу, почала приносити прибутки. У 2013 році родина Кочаровських запустила власну лінію взуття.

Майстерність ручного виробництва поєдналася з можливостями сучасних технологій, і тому робота Kachorovska є унікальною в своєму роді. Звісно, ціни на їх взуття дещо вищі, ніж у звичайних магазинах, але авторське виконання індивідуальних замовлень – величезний плюс для тих, хто цінує власну самобутність.

Купити готову продукцію цього незвичайного українського виробника можна тут: kachorovska.com/ua/about

Компанія "Hemps" 

Бренд ТМ Hemps оригінальний і унікальний настільки, що лишається тільки дивуватися. Ось де українськість авторських робіт постає у всій красі! 
 
Компанія, заснована у 2005 році дизайнером Олегом Земнуховим, спеціалізується на виробах… з коноплі! Тобто з конопляної тканини, що не менш дивує з огляду на асортимент штучних матеріалів у теперішньому просторі легкої промисловості. Але засновник не шукав легких шляхів. І визнання не забарилось.

Взуття Hemps вирізняється неповторною легкістю, вишуканим стилем та різноманіттям дизайнерських знахідок для оздоблення. Цим нечисленні працівники компанії завоювали свою нішу серед українських виробників і впевнено розширюють сферу роздрібної торгівлі.

Багато продукції Hemps можна зустріти в "ЕтноДім", який займається торгівлею одягом та аксесуарами з українськими елементами оздоблення. Ціни тут теж дивують: для авторських робіт талановитого дизайнера доволі помірні. Втім, читачі самі можуть ознайомитися з творіннями виробника тут: hemps.prom.ua/about_us.

Тепер поговоримо про взуттєві фабрики, які процвітають в Україні. Поспішаю сказати, що їх багато, майже в кожному регіоні нашої держави є бодай одна. Але зупинимося на трьох, яскравих і цікавих з огляду на їх продукцію.

Фабрика LEVUS


У Львові віддавна працює взуттєва фабрика LEVUS. На українському ринку продукція зазначеної фірми з’явилася ще в 1986 році. Як зазначають самі виробники, основна їх мета – зручність. Комфорт ніг – основне, на чому акцентують увагу співробітники LEVUS. За роки існування компанії ця особливість стала визначальною рисою бренду. Ціни тут доволі прийнятні: до 3000 гривень. При чому починаючи з капців за 170. Офіційний сайт: www.levus.ua

AMATO STILE (Дніпропетровськ)

Для фірми AMATO STYLE (Дніпропетровськ) приорітетною є висока якість виробів.
 
За словами провідних спеціалістів компанії, цей шлях було обрано, щоби виділитися серед інших виробників жіночого взуття. Продукція виключно для жінок є теж їх "родзинкою". AMATO STILE вирізняється особливо прийнятною ціновою пропозицією, широким модельним рядом та постійним оновленням асортименту.

З фабрикою AMATO STILE люблять працювати власники магазинів будь-якого масштабу, адже впевнені, що можуть замовити взуття в індивідуальному порядку для певного контингенту покупців. Замовити потрібну пару можна тут: dp.prom.ua/c896405-amato-stile.html

Виробник жіночого взуття Wladna

Житомирська компанія Wladna орієнтується здебільшого на потреби молоді. Свого часу це було маленьке ательє, яке згодом розрослося у презентабельну фірму, яка постійно тримає руку на пульсі закордонних новинок і одночасно пропонує власне бачення молодіжного взуття.
 
На українському ринку Wladna уже більше 20 років, тому користується довірою споживачів. Її продукція, створена виключно з натуральної шкіри високої якості, успішно представляє українського виробника на міжнародних виставках взуття. Ціни – від 700 до 2000 гривень за пару, залежно від моделі. Порівняно з багатьма іншими пропозиціями в інтернет-магазинах, Wladna має цілком прийнятну цінову політику.

Ознайомитись з асортиментом можна тут: www.wladna.com.ua/shoes

Інші виробники, варті уваги

 Серед багатьох українських брендів ще можна визначити такі як: "Лідер" (www.tmlider.com/ukr), PYRAMIDE (pyramide.ub.ua/about-company), Tuto (tuto-shoes.com.ua/page/about), KASANDRA (www.kasandra.ua), Roma Style (www.romastyle.ua/ua) та інші.

Не приховуватимемо, що легка промисловість в Україні станом на сьогодні має багато проблем. Конкурентоспроможність нашого виробника є доволі високою, але змагатися з контрабандними товарами їй недостатньо наснаги. Тут і система оподаткування, і оплата праці, і закупівля матеріалів з усіма витікаючими. Але, попри все, маємо достатньо брендів з гордим епітетом "українське".
 
На кількох прикладах, які є лише невеличкою ілюстрацією в світі українського взуття, бачимо: українці – креативні, відповідальні та здатні конкурувати з багатьма відомими світовими виробниками. І це, зрештою, й не дивно, адже країна так чи інак у майбутньому буде процвітаючою і багатою. Кому, як не нам, українцям, про це знати. Тим більше, маючи таких майстрів в багатьох галузях, серед яких виробництво взуття – далеко не остання.


Якщо ви поціновувачка красивого взуття, вам також можуть бути до вподоби наступні публікації: 
Знаходитися у жінки під каблуком небезпечно або які туфлі модні
Стильні мешти - обов'язковий "must have" сезону. ТОП-10
А чи знаєте ви, скільки існує видів жіночого взуття?
Туфлі з довгим носом: тренд чи минуле століття?

А якщо вас більше цікавлять українські виробники якісної продукції, то вас також можуть зацікавити наступні статті:

Авторське ательє BESTSKIN: "для нас шкіра – це пристрасть, а не ремесло"
Made in Ukraine: українські виробники меблів, які допоможуть створити затишок в оселі
10 інтернет-магазинів, де можна придбати одяг з патріотичною символікою
"Майстерня патріота": "ми хочемо, щоб Україну та український стиль впізнавали у всьому світі"

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше