Зимовий мейкап: що можна, а що не варто використовувати

26 січня 2017
Cikavoznaty.com.ua

Холодний сезон потребує від нас зміни не тільки предметів гардеробу, але й звичок по догляду за шкірою. Ми зібрали найкращі б'юті-прийоми, які допоможуть гарно виглядати впродовж усієї зими.

Варто: використовувати помади темних бордових відтінків

Один з найкращих способів створити неперевершений зимовий образ — експериментувати з кольором помади. Впродовж зими використовуйте сливові та бордові відтінки помад та блисків для губ. Образ вийде трохи "вампірським", проте такі кольори виглядають абсолютно неперевершено на світлій шкірі. З цим яскравим акцентом на губах немає ніякої потреби робити важкий мейкап на очах, бо так можна перевантажити свій образ. Використовуйте якомога менше тіней, проте не забудьте підкреслити лінію очей підводкою або олівцем та тушшю.

Не варто: наносити помади коралових та світло-рожевих відтінків

Ми усі любимо використовувати червоні помади у мейкапі взимку. Вони завжди виглядають святково та ідеально підходять до темних відтінків одягу, який складає наш зимовий гардероб. Проте важливо дотримуватись темної кольорової гами у макіяжі губ та уникати коралових і рожевих відтінків. Вони більше підходять для теплої пори року, до того ж вони не пасують до сірого та чорного зимового одягу.

Варто: використовувати сірий або нюдовий колір лаку для нігтів

Лак для нігтів — це більше, ніж просто частина мейкапу, це повноцінний аксесуар, який може доповнити образ, або навпаки, спотворити його. Узимку найактуальнішими є такі кольори, як сірий, тілесний, чорний, вишневий, колір мерло або сяючі золотавий та сріблястий.

Не варто: використовувати неонові покриття для нігтів

Занадто яскраві кольори виглядають доволі безглуздо взимку. Якщо ви дуже любите бірюзовий, замініть його та темно-синій. А от усі кольори веселки краще залишити до наступного пляжного сезону.

Варто: використовувати рожеві рум’яна

Суттєвою перевагою зимового періоду є те, що наші щічки на морозі рум’яняться самотужки. Проте, щоб мати здоровий рожевий рум’янець впродовж усього дня, краще застосовувати косметичні засоби. Розсипчасті рум’яна нададуть образу грайливого відтінку та трохи літнього тепла блідій шкірі.

Не варто: використовувати бронзер

Після того як засмага зникла, краще відкласти в бік бронзер та інші засоби, які доповнюють золотавий відтінок вашої шкіри. Краще обіграти власний відтінок, ніж намагатися знову намалювати собі засмаглу шкіру. Рожеві рум’яна матимуть більш вражаючий ефект, ніж тон, який не збігається з відтінком шкіри вашої шиї, рук тощо.

Варто: завжди використовувати підводку для очей

У зимовому мейкапі підводка для очей є незамінним засобом. Неважливо, чому саме ви надаєте перевагу: звабливим стрілкам або розмитим контурам а-ля "щойно прокинулась" — підводка завжди виглядає неперевершено. Вона робить образ святково-драматичним, гарно виглядає на блідій шкірі, акцентуючи увагу на очах, та підходить до зимового гардеробу. Підводка завжди буде безпрограшним рішенням.

Не варто: підводити очі фіолетовим або блакитним

Фіолетові та сині відтінки використовують переважно на показах високої моди. Вони є доволі сміливими, тому їх потрібно застосовувати дуже обережно. Тому, якщо взимку вам хочеться додати більше кольорів до свого щоденного образу, обирайте золотаві відтінки. Проте краще все ж таки витримувати мейкап у темних стриманих кольорах.

Варто: використовувати мідні та бронзові тіні для повік

Золоті, мідні та бронзові відтінки — це тренд цього зимового сезону. Вони підходять як до щоденних, так і до святкових образів. Але якщо ви не маєте достатньо сміливості для таких металевих відтінків, насичений темно-фіолетовий, темно-коричневий та сірий стануть для вас чудовою альтернативою.

Не варто: розмальовувати повіки веселковими кольорами

І знову: краще уникати неонових тіней для повік через те, що вони не поєднуються з такими суто зимовими прийомами, як темно-червона помада та нюдовий лак для нігтів. Перед тим як ви дотягнетеся до улюблених рожевих, зелених або блакитних тіней, пам’ятайте про актуальні альтернативні темні відтінки, які гарно виглядають взимку та краще підкреслюють ваші очі.

Варто: фокусуватися на зволожуючому макіяжі

З тим, що погода стає дедалі жорстокішою до нашої шкіри, варто зосередитись на її зволоженні. Замість звичайної бази під мейкап, обирайте зволожуючі праймери, бб-креми, сонцезахисні засоби (так, взимку вони так само необхідні!) та починайте свій щоденний догляд саме з них. Пересушена шкіра — це останнє, чого ми можемо бажати. Тому не забувайте про зволоження, щоби уникнути тріщин та лущення шкіри обличчя.

Не варто: використовувати один відтінок тональної основи впродовж усього року

Поширена помилка: продовжувати наносити одну й ту ж основу і взимку, і влітку. У холодний період року колір шкіри стає світлішим, ніж зазвичай, тому краще замінити звичну основу на ту, яка підходитиме саме для зими. В той же час, не варто приділяти забагато уваги наданню своїй шкірі більш яскравого та свіжого відтінку. Здоровий вигляд взимку досягається лише правильним зволожуючим доглядом.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше