"Зовсім небуденний Галич" або візуалізація патріотичних настроїв

Прибувши до України після кількох років проживання за її межами особливо гостро помічаєш зміни, які відбулися. Або різницю з тим середовищем, в якому вже постійно перебувала останнім часом. Наприклад, здавалося б, така дрібниця, як звучання вулиці. Спеціально зупинялася на кілька секунд, щоби послухати як воно відрізняється від того, до котрого звикла і припинила помічати в американському середньо-заході))))(даруйте за такий неологізм). Не чутно звук сирен служб швидкого реагування у мегаполісі, які стали обов'язковою складовою щодення. Зате дзвінким жіночим розголоссям вирізняються  вулички західноукраїнського міста. Їхні подруги за океаном розмовляють грубше, різкіше, якось спортивніше. В Україні навіть рекламні постери не агресивні, як тому навчають провідні маркетологи, а ласкаво-іронічні.
 
А ще тут автомобілі ДАІ прикрашені українськими прапорцями (про приватні ТЗ я вже мовчу, це по дефолту)). Важко уявити таке на патрульних автах в американському місті, де патріотизм вже давно уніфікований в усталену державну символіку штату. А в Україні - це почуття візуалізується у найнесподіваніших місцях. Скажімо, у мостах через річку на міжміських трасах чи сільських дорогах. Протаранивши власні маршрути неймовірно занедбаними дорогами Франківської області? не могла не помітити розмальовані у синьо-жовтий та червоно-чорний кольори поруччя. Спочатку це викликало саркастичне:
"Певнобулавказівка"зверху"цевсерозмалюватикращебдорогипоремонтували". Тому побачивши неподалік Галича групу молодих малярів, зупинилися, щоб дізнатися більше про цю акцію. Яка виявилася громадською ініціативою. Дуже популярною, модною, так би мовити. Молодіжною. Приємно. #аледорогитребанегайноремонтувати.:)

Більше - у польових, точніше айфонівських, відеозаписах.




А продовження тут

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше