Збройні сили України увійшли в ТОП-30 найсильніших армій світу

28 червня 2017
Редакція
Ресурс Global Firepower опублікував черговий щорічний рейтинг бойової потужності держав Military Strength Ranking. Цей аналіз вважається одним з найавторитетніших у світі, який весь час розширює обсяг даних і географію. У 2017 році до переліку увійшло 132 країни, Україна зайняла 30 місце.
  Для порівняння військової могутності автори використовують складну методику, в якій враховуються понад 50 різних чинників. При цьому задля більшої об'єктивності застосовується система бонусних і штрафних балів. Аналітики не враховують ядерну зброю і нюанси керівництва країни, однак беруть до уваги географічні особливості держави, виробництво і споживання деяких ресурсів та інші фактори. Список складають під егідою британського University of St Andrews.

Підсумковий рейтинг – це число з чотирма знаками після коми. За методикою Global Firepower, в ідеалі індекс держави повинен бути рівний 0,0000, проте досягти такого високого показника насправді неможливо. Наприклад, лідер 2017 року, США, має оцінку 0,0871, а Суринам, що знаходиться на останньому, 132-му місці рейтингу, отримав 5,0495.



Збройні сили України стали 30-ми з показником 0,5715. По сусідству з нами знаходяться Швеція і Чехія. Минулого року вітчизняні бійці також стали 30-ми.

Перші місця рейтингу традиційно посіли відповідно США (0,0871), Росія (0,0941) і Китай (0,0955).

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше