Яку роль відіграють сучасні дівчата у сфері IT

15 грудня 2016
Редакція
Інформаційні технології – це галузь, яка відрізняється надзвичайно динамічним розвитком протягом останніх кількох років. Не дивлячись на те, що IT-спеціаліст – це досить широке поняття, яке може включати в себе велику кількість професій (програміст, аналітик, тестер, системний адміністратор і т. п.), поширеною є думка про те, що працювати в даній сфері повинні переважно чоловіки. У чому ж полягають основні причини формування даного стереотипу?
 
Останнім часом робота висококваліфікованого ІТ-спеціаліста стала найбільш престижною та високооплачуваною в Україні, однак при цьому вона залишається однією з найскладніших. І справа тут не тільки в опануванні великої кількості необхідних знань та навичок, які гарантують якісну та ефективну роботу працівника. Мова також іде про готовність спеціаліста в разі необхідності працювати понаднормово. Оскільки не кожна дівчина погодиться на те, щоб робота займала основну частину її часу, роботодавці віддають перевагу саме програмістам-чоловікам, від яких сподіваються отримати максимальну віддачу.

Дівчата в ІТ: як досягти успіху?

Не будемо заперечувати, що відсоток дівчат, які працюють в інформаційній сфері, є помітно нижчим, ніж відсоток представників сильної статі. Однак це не повинно ставати на заваді тим, хто серйозно налаштований опанувати професію програміста. Що для цього потрібно?

Якщо ви вирішили спробувати свої сили у сфері ІТ, безперечною перевагою буде наявність технічної освіти, однак ця умова зовсім не є обов’язковою. Ви здивуєтесь, але навіть випускниці гуманітарних спеціальностей нерідко засвоюють нові знання з програмування значно швидше за своїх колег. Така тенденція найчастіше спостерігається серед філологів англійської мови, які можуть легко користуватись інформацією з зарубіжних блогів та форумів, а також вільно спілкуватися з іноземними замовниками.

Головне, чого ви маєте навчитись для успішного старту в ІТ-сфері, це грамотне та ефективне використання вже наявних умінь та навичок. Для досконалого ж опанування професії вам знадобиться регулярно вивчати профільну літературу, набувати нового практичного досвіду та шукати якомога більше нестандартних способів вирішення того чи іншого завдання.

Чи може дівчина стати хорошим ІТ-спеціалістом?

Така проблема, як нестача кваліфікованих працівників, зустрічається майже в кожній професійній галузі, тому роботодавці все частіше висувають лише одну вимогу до майбутніх співробітників. У сучасному світі значення має не наявність вищої освіти та навіть не тривалий стаж роботи, а простий професіоналізм, який нерідко зустрічається саме в молодих спеціалістів. Якщо ви готові до постійного розвитку та сумлінного виконання поставлених завдань, можете бути впевнені, що з часом жодні стереотипи не завадять вам отримати бажану посаду в престижній ІТ-компанії.

Отже, відповідь на питання, чи може дівчина стати хорошим ІТ-спеціалістом, очевидна. Наполегливість і системний підхід до навчання дозволять вам досягти значних успіхів у професійній сфері незалежно від того, яку спеціальність ви вирішите обрати.

Якщо ж ви не знаєте, з чого почати, першим кроком на шляху до опанування професії в сфері IT для вас можуть стати курси програмування у Львові. Тут ви зможете не тільки отримати базові знання, але й визначитись із подальшим напрямком навчання.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше