Як зробити маленьку ванну затишною та красивою: 4 лайфхаки від дизайнера

2 квітня 2019
Andrey Sokruta

Зазвичай дизайнери не люблять працювати з маленькими приміщеннями, адже там дуже важко реалізувати оригінальні творчі ідеї. Проте Андрій Сокрута, засновник студії Andrey Sokruta workshop, сприймає подібну задачу як виклик, гідний професіонала. Дизайнер розповів порталу UaModna, як облаштувати у крихітній ванні стильний, актуальний та практичний інтер’єр.

Не лише маленькі кухні, а й крихітні санвузли характеризують типові квартири пострадянського простору. Часом, розглядаючи дизайн-проекти яскравих та стильних ванних, хочеться плакати: у наших крихітних “храмах чистоти” не розміститься і третина того, що ми бачимо на світлинах.

Проте це аж ніяк не означає, що невеличка ванна є безнадійною в естетичному плані: достатньо знати деякі хитрощі, аби зробити її гарною та зручною.

Вибір кольору

Для маленької ванної варто обирати світлі, теплі, м’які відтінки, завдяки яким скромна площа перетвориться з недоліку на перевагу: у маленькому приміщенні із затишною кольоровою гамою ви будете почуватися захищено, спокійно. Ідеально як для вечірнього релаксу, так і для вранішньої підготовки до важкого дня! До речі, теплі відтінки — це не лише жовтий і бежевий. Це може бути рожевий, зелений і навіть сірий чи блакитний — з теплими підтонами.

Якщо туалет у вашій квартирі розташований окремо від ванної, тут ви можете експериментувати з кольором, як завгодно: у цій кімнатці люди не проводять настільки багато часу, аби кричущий дизайн міг набриднути, зате гості оцінять ваш сміливий підхід.

Місця для зберігання

У маленькій ванні завжди бракує місця навіть для необхідних речей — косметики, рушників, аксесуарів для догляду, побутової хімії, не говорячи вже про предмети декору. Через це такі приміщення часто мають неохайний, захаращений вигляд. Аби інтер'єр був акуратним, варто встановити тумбу під умивальником, повісити 1—2 невеличких . Якщо висота стелі дозволяє, можна облаштувати антресоль.

Освітлення

Не економте на освітленні у ванні і не лінуйтеся. Воно має бути рівномірним, теплим та помірно яскравим — ідеально, коли є можливість регулювати інтенсивність світла. Останній параметр має бути узгоджений з основними поверхнями у ванні: якщо кахлі на стінах глянцеві, надмірно яскраве світло відбиватиметься від них і засліплюватиме.

Покриття стін

Плитка здається єдиним правильним варіантом для стін у ванні, але насправді сучасні бренди виготовляють широкі лінійки спеціальних фарб для приміщень із високою вологістю та регулярними перепадами температур. Такі фарби утворюють на стінах щільну непористу плівку, а також містять антибактеріальні та протигрибкові компоненти, котрі запобігають розмноженню плісняви та інших хвороботворних мікроорганізмів.

Залежно від геометрії приміщення кахлі можуть візуально зменшувати простір, навіть найсвітліші. У таких випадках фарба стане оптимальним вибором для обробки стін у ванні. А от який бренд краще обрати, чи підійте фарба конкретно для вашого випадку і як правильно обробити стіни перед фарбуванням, краще обговорити зі спеціалістом окремо.

Обкладинка - pinterest.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше