Як створити власний фонд для непередбачуваних витрат?

15 листопада 2016
Cikavoznaty.com.ua

Є речі, які можуть швидко похитнути вашу фінансову стабільність. Наприклад, втрата роботи, медичні витрати, ремонт у квартирі або ремонт автомобілю. Чи готові ви впоратися з такими ситуаціями? Започаткуйте фонд, який убезпечить вас від неприємностей. Пропонуємо дізнатися, як це можна зробити.

1. Вирішіть, скільки ви би хотіли заощадити

1000 гривень, від трьох до шести ваших зарплат або взагалі зарплата за рік – є багато різних поглядів на те, скільки грошей ви повинні накопичити у резервному фонді. Не варто слухати порад, таке питання треба вирішити самостійно. Запитайте себе, скільки грошей вам потрібно, щоб відчувати себе в безпеці, а потім почніть накопичувати необхідну суму.

Якщо при визначенні суми ви спиралися на кількість витрат протягом місяця, перейдіть до пункту 2.

Якщо це просто певна кількість грошей, перейдіть до пункту 3.

2. Розрахуйте місячні витрати

Складіть список ваших регулярних місячних витрат – витрати на оренду житла, комунальні послуги, продукти харчування, погашення поточної заборгованості, транспортні витрати, покупка одягу, страхування та інші обов’язкові платежі. Користуйтеся спеціальними мобільними додатками, щоб рахувати було легше.

Потім, коли сума витрат вже відома, помножте цей результат на необхідну кількість місяців, які ви вибрали у кроці 1. Наприклад, якщо ваші витрати становлять 7000 гривень на місяць, а ви вирішили створити фонд, який би покривав 3 місяці витрат, то вам потрібно накопичити 21000 гривень.

3. Відкрийте рахунок

Після того як ви визначилися із сумою грошей, яку потрібно акумулювати, прийшов час вирішити, де ви будете зберігати ці гроші. Оскільки здебільшого люди хочетуть, щоб кошти завжди були доступними, це може бути відкритий ощадний рахунок у банку або короткостроковий депозит.

4. Визначте, скільки ви можете заощадити

У більшості людей процес накопичення займає деякий час, а іноді навіть дуже багато часу. Нічого страшного у цьому немає. Важливо те, що ви вже почали накопичувати гроші, і поступово прямуєте до своєї мети. Оцініть кількість ваших фінансів та вирішіть, скільки ви зможете заощадити протягом місяця. Навіть невелика сума вам допоможе, тож не хвилюйтесь, якщо 200 гривень – це все, що ви зможете відкласти зараз.

5. Налаштування автоматичних депозитів

Налаштуйте автоматичний депозит на суму накопичень. Потім можна із задоволенням дивитися, як поточна сума зростає місяць за місяцем.

6. Знайдіть спосіб збільшення заощаджень

Увімкніть фантазію і знайдіть спосіб досягти вашої мети в максимально стислі терміни. Можна знайти додатковий заробіток або спробувати скоротити витрати – варіантів, насправді, дуже багато.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше