Як рекламувати свій бренд в Instagram?

18 лютого 2016
Plastylina

Якщо б ви могли виразити свій бінес візуально, як би ви це зробили? 

Instagram - спільнота, котра саме і створена зусиллями візуалів та їхніми креативними історіями. А бізнес завжди був частинкою цієї спільноти з самого початку її створення і також успішно викорстовує платформу для реклами своїх продуктів та послуг через візуальне сприйняття.

Instagram - мобільний застосунок для обміну фото та відео, який був створений Кевіном Систромом разом з Майком Крігером в 2010. В 2012 цю соцмережу придбав Facebook за 1 мільярд доларів. Назва "Instagram" створена з двох слів: "instant" (миттєвий) та "telegram" (телеграма). Instagram робить фотографії в квадратній формі — як камери Kodak Instamatic і Polaroid.

Навідміну від інших соцмереж, Instagram повністю фото/відеоцентричний, його користувачі редагують та публікують фото чи 15-ти секундне відео + короткий текст. Оскільки це мобільний додаток, то вам доведется його безкоштовно завантажити на Apple App Store та Google Play store перед тим як створити обліковий запис.
 

фото www.instagram.com

На даний час нема різниці між особистим і бізнес обліковим записом, тому вони функціонують однаково (просто доведеться створити окремий для бренду). Ви також можете заходити в свій обліковий запис і з комп'ютеру, але ваші можливості будуть обмеженими. Після реєстрації можна зайти в свій акаунт і заповнити свій профіль, додати фотографію та розпочати ділитися фото та відео про ваш бренд. 

Якщо ви хочете, щоби бренд досягнув впізнаваності та популярності в цій спільноті, то повинні ділитися тільки якісним контентом, який буде чітко відображати вашу компанію, розповідайте вашу історію через красиві фото, відео та влучні заголовки.

Чітке позиціонування та креативний концепт

Привабливі оголошення в Instagram повинні мати сильну концепцію, яка відображає зрозумілу мету. Не важливо, чи хочете ви збільшити впізнаваність бренду, переходи на ваш веб-сайт чи завантаження вашого додатку, створіть концепт, який буде рухатися в одному напрямку з метою вашої кампанії.

Якщо ви продаєте автомобілі, то мінімум 80% контену повинні бути про машини, аксесуари для них, щасливих людей/тварин в машинах і так далі :)

 

фото @mbusa

Можливість побачити і відчути бренд

Зробіть ваші публікації брендовими, впізнаваними, і дотримуйтеся цієї узгодженості впродовж усієї кампанії. Використання спільних елементів у різних зображеннях та відео, спільна кольорова палітра чи корпоративні кольори, однакова композиція чи використання певного фотографічного стилю зробить ваш бренд упізнаваним.

Тут все повинно бути зрозумілим :) Ідей безліч
 

фото @mcdonalds

Концентрація на якість та винахідливість

Створюйте добре продумані публікації для підвищення рейтингу вашого бренду в Instagram. Найкраще спрацьовують якісні фотографії, які зацікавлюють та привертають увагу красою і креативністю. Те, що ви публікуєте, повинне не просто привернути увагу вашої цільової аудиторії, але й втримати її надалі.

Логічно, що потерті сандалики на фоні не прибраної кімнати мають мало шансів викликати захват, але це ще не факт, і це можна подати апетитно.

 
фото @tieks

— ім'я облікового запису

Виберіть таке ім'я для свого акаунту, яке буде легко асоціюватися з вашим бізнесом. Назва компанії чи бренду - найкращий варіант.

— фото облікового запису

Чим простіше і чіткіше, тим краще. Instagram рекомендує використовувати логотип вашого бренду або графічний символ. Не забувайте, що фото 150 x 150 пікселів буде відображатися в колі.

— текст публікацій

Зрозуміло, що для різної аудиторії спрацьовує різна кількість тексту в публікаціях. Експериментуйте та пробуйте різні варіації, щоб зрозуміти, що підходить для ваших послідовників. Не забувайте додавати хештеги, щоб нові послідовники змогли знайти вас. Instagram рекомендує використовувати мінімум 3 хештега, щоб вони не перевантажували ваші публікації. Спілкуйтеся через текст з вашими шанувальниками, спитайте як минув день чи як би вони хотіли покращити ваш продукт/сервіс.

— фоторедактор

Завдяки різноманітним інструментам та сервісам (такими як Hyperlapse, Layout та Boomerang), ви можете редагувати свої фото та відео. Такі ефекти надають публікаціям виняткво інстаграмний акцент.
 

фото www.instagram.com

— об'єкти публікацій

Намагайтеся публікувати неочікувані чудові моменти, які будуть близькі вашій аудиторії: людина це чи предмет, створюйте композицію з точки зору вашого бренду, зв'язку з ним чи відношення.

коментарі та вподобання

Не забувайте про свою спільноту та беріть активну роль в житті своїх послідовників. Коментуйте відповіді у власних публікаціях та використовуйте хештеги, позначки місцезнаходження та відзначені фото з вами, щоб знайти та приєднатися до дискусій про ваш бізнес.

— тегування

Не забувайте додавати місцезнаходження для ваших публікацій, це допоможе сформувати історію та залучити додаткових шанувальників. Не забувайте відмічати інші облікові записи на ваших фото для розширення аудиторії.

— пошук та огляд

Використовуйте Search & Explore - функції для пошуку людей, місць та публікацій, які можуть бути пов'язані з вашим бредом. Також, ви можете переглядати популярні публікації, сторінки та хештеги.
 

фото www.instagram.com

КОРИСНІ   ПОРАДИ

☆ за лаштунками

Якщо дозволяють умови і ви самі створюєте продукт, діліться фотографіями процесу виготовлення/створення/оформлення/підготовки продукту чи сервісу, особиво якщо сам процес унікальний чи відбувається в цікавому місці. Це не тільки цікавий контент, а й додаткова інформація про компанію, процес створення продукту, його якість.

☆ команда

Зробіть свою сторінку більш персональною, знайомлячи з командою тих, хто трудиться над вашим бреном. Діліться фотографіями важкого буденного процесу чи веселощів на роботі. Це покаже, що ви турбуєтеся та цінуєте своїх співробітників та ближче познайомить з брендом.

☆ задоволені клієнти

Не забувайте ділитися фотографіями своїх задоволених клієнтів, адже це теж свого роду відгук про ваш продукт та попит на нього.

☆ особливий #хештег

Придумайте власний хештег (спершу перевірте його на унікальність) і пропонуйте вашим клієнтам додавати його до своїх фото. Також, ваші клієнти можуть відмітити вас на фото з вашими продуктами чи/та сервісом, це залучить додаткову аудиторію.

☆ спеціальні пропозиції

Пропонуйте своїм послідовникам знижки чи ексклюзивні пропозиції за те, що вони вподобали вашу сторінку. Для прикладу, ви можете опублікувати код на знижку - такі маленькі приємні речі дозволять вашим послідовникам почуватися особливими.

☆ giveaway

Популярний і дієвий спосіб розширити кількість підписників в Instagram. Розігрувати потрібно дійсно хорошу річ (послугу) бажано власного виробництва для максимального ефекту.

--- НA   ЗАМІТКУ !!! ---

Посилання в Instagram. Посилання не працюють в цій мережі. Якщо ви додасте лінк він не буде клікабельний і не буде вести на ваш сайт (чи вкзаний ресурс). Єдина можливість вказати активне посилання - ваш профіль. Щодо фото та відео публікацій, коментарів чи прямих повідомлень - лінки не працюють.

Мультименеджмент. В лютому 2016 команда розробників додала можливість легко перемикатися між 5 обліковими записами, не виходячи з додатку, що викликало море сліз радості людей та агенцій, котрі використовують декілька облікових записів одночасно. Щасливий день!

Відміна тегування. Іноді, коли вас позначають на фото і ви не бажаєте, щоб його бачили на вашій сторінці, ви можете його видалити. Зайдіть на фото, натисніть на вашу відмітку і оберіть функцію "не показувати на моїй сторінці" (hide from my profile).

Збереження фото. Якщо ви хочете відредагувати фото за допомогою фільтрів Instagram та інших інструментів і зберегти його для наступних публікацій, перейдіть в режим літака і публікуйте фото.

Редагування хештегів. Максимальній ліміт хештегів для публікації - 30 штук. Коли ви публікуєте фото чи відео, то воно розміщується на початку стрічки по цьому хештегу. Instagram дозволяє редагувати публікації і ви завжди можете додати чи відредагувати хештеги, проте, публікації в стрічці по цьому хештегу будуть наявні по даті публікації.

Мова публікацій. Обирайте мову залежно від того, на яку аудиторію націлений ваш продукт. Ви можете публікувати на 2-3 мовах, головне щоб це виглядало красиво. Те ж стосується хештегів, балансуйте між найважливішими, які чітко відображають ваш бренд.

РЕКЛАМА В INSTAGRAM

400 мільйонів користувачів, 80 мільйонів фото і 3,5 мільярдів лайків щоденно робить спільноту Instagram одніїю з найбільших мобільних платформ. Якщо ви вирішили пришвидшити процес залучення аудитоії, мережа дає можливість скористатися платною рекламою для великого та малого бізнесу, яка з'являтиметься у стрічці обраної вами цільової аудиторії.

Instagram пропунує три варіанти реклами на своїй платформі:

фото www.instagram.com
 
  • Photo Ads - фото реклама буде виглядати, як звичайна публікація, але матиме позначку Sponsored у верхньому правому кутку над фото. Також, така публікація буде мати кнопку learn more (дізнайся більше) в правому нижньому кутку під фото.
     
  • Video Ads - відео реклама буде виглядати, як звичайне відео, але матиме позначку Sponsored у верхньому правому кутку.
     
  • Carousel Ads - реклама-каруселька така ж, як і фото реклама, проте дає можливість поготрати декілька фото, якщо одного замало для презентації вашого бізнесу.
     
Важливо пам'ятати, що для реклами в Instagram вам потрібно мати Facebook сторінку, яка буде прив'язана до вашого обліковго запису інстаграм. Більше тут

Приклади для натхнення...

@ K A C H O R O V S K A

Бренд українського взуття та аксесуарів ручної роботи, який візуально презентує свій продукт, використовуючи білий простір, створюючи відчуття чистоти, ясності та простоти. У цих візуальних історіях чітко вловлюється проблиск індустрії моди. Фото в нейтральних, не нав'язливих тонах та елегентна композиція сторюють відчуття прозорості та легкості.
 

@ A R T B Y P U P S

Унікальний продукт - прикраси та елементи декору, виконані зі скла. Бренд знайшов свою концепцію та пропонує неповторні скляні пикраси, які чітко вирізняються власним стилем та креативністю презентації.
 

@ T H E F R O O T I L I F E

The Frooti Life підібрала для себе яскравий та грайливий підхід для презентації улюбленого індійського напою з манго Frooti. Компанія фокусується на інноваційному та креативному підході у всьому, за що вони берутся. Фото та відео чітко відображають бренд у світі, де будь-що можливе і навіть сюрреалістичні речі можуть трапитися.
 

@ R I D E B R I L L I A N T

Прибережна компанія Brilliant Bicycle Co. повертає покоління швидкої їзди та складних конструкцій назад до витоків. Вони вважають, що якісний велосипед не повинен бути дорогим чи лякати своєю складною формою. Їхня Instagram стрічка доводить це блискучими і простими фото своїх елегантних велосипедів у різних буденних місцях.
 

 

Читайте також:

Як вести свою Instagram сторінку? + #Хештеги

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше