Як правильно підібрати та носити краватку?

16 вересня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Існує багато точок зору стосовно правильного вибору такої маленької, але достатньо важливої складової чоловічого гардеробу. Це такий елемент одягу, який може дуже влучно передати характер чоловіка, який його носить, підкреслити його специфічні риси та виділити його серед інших. Враховуючи такі особливості, краватку слід обирати дуже прискіпливо. Тож на що треба звертати увагу?

Сезонність краваток

За щільністю матеріалу та кольоровою гаммою є зимові та літні краватки. Товстіша і більш тепла тканина не підходить для весняного костюму. Що стосується зимового, то тут все навпаки: тоненька краватка з легкої і нещільної тканини не дуже вдалий вибір для такого одягу. Окрім вищезазначеного, слід сказати, що літні краватки зазвичай більш яскраві та мають різнотонне забарвлення, в той час як зимові зазвичай виконані в одному, темному кольорі.

Класичні малюнки для краваток

Дрібний горох. Чим менший та світліший, тим формальніше виглядає краватка.

Фуляр. Невеликий геометричний малюнок, що часто повторюється. Офіційні ділові зустрічі можуть стати причиною для вибору такої краватки.

Діагональна смужка. Такий малюнок є основним для краваток, його можна використовувати для будь-яких зустрічей, офіційних чи світських.

Пейслі (або "турецький огірок"). Клубний образ не обійдеться без краватки з таким орнаментом.

Клітинка. Саме такий візерунок підійде для неофіційної обстановки.

Характер малюнку і кольорова гамма можуть створити цілий образ. Для офіційності краще обрати однотонну краватку з ледь помітним малюнком.

Кольорова гамма

Червоний. Таку краватку слід періодично носити людині, яка випромінює впевненість у собі та рішучість.

Темно-бордовий. Колір розкоші та влади. Використовуйте його, коли хочете створити респектабельний образ і вразити оточуючих.

Рожевий. Цей колір пом’якшить ваш образ та додасть йому привітності. Однак, слід зауважити, що світлий його відтінок порівнюється з несерйозністю, тому краще не одягати його в офіс.

Оранжевий. Як і червоний, цей колір є символом енергії, але, на відміну від червоного, помаранчевий додасть нотку оптимізму. Краватка оранжевого кольору дуже пасує рудим чоловікам, її слід одягати на різноманітні неофіційні заходи.

Коричневий. Цей колір створить атмосферу довіри до його власника. Проте він також характеризує невпевнених у собі людей, тому якщо вам потрібно доводити свою правоту, краще обрати краватку зеленого кольору.

Темно-зелений. Такий відтінок символізує наполегливість та має розслаблюючу дію. Він допоможе зняти загальне напруження у суперечках і конфліктах.

Жовтий. Цей колір асоціюється із наукою та знанням. Щоб створити враження доброзичливої людини, обов’язково його використовуйте.

Фіолетовий. Хочете створити таємничий образ – цей відтінок саме для вас.

Синій. Цей колір створює атмосферу спокою.

Сірий. Світло-сірий колір викликає відчуття нудьги. Більш темний відтінок додає образу солідності, проте він також асоціюється з нерішучістю і скромністю.

Як правильно носити краватку?

Ширина краватки залежить від ширини лацканів піджака. У класичної краватки найширша її частина складає приблизно 10-11 сантиметрів. Вузьку краватку-оселедець потрібно підбирати до приталеної сорочки, або до піджаку з вузькими лацканами. Широкий кінець краватки має діставати до ременя або затуляти його не більш як на сантиметр. Вузький кінець краватки не має бути вільним, його треба припасувати в петлю на зворотному боці.

Вузол краватки залежить від її ширини і щільності. Наприклад, до вузької краватки добре підходить вузол "Напіввіндзор", а до широкої краватки з щільної тканини краще підходить вузол "Віндзор".

Як правильно носити затиск для краватки?

Затиск для краватки має кріпитися між третім та четвертим ґудзиком сорочки. Він повинен притискати краватку до сорочки, а не передню і задню частину краватки. До широкої краватки слід підбирати відповідний широкий затиск.

Як комбінувати краватку із сорочкою?

До світлої сорочки краще одягати однотонну світлу краватку.

Легеньку яскраву краватку можна вдягати з літнім світлим костюмом.

Краватка зі щільного шовку або шерсті підходить до теплого зимового костюму.

До клітчастої сорочки слід обирати однотонну краватку, при цьому колір краватки і клітинок має співпадати.

Краватка з квітковим або фантазійним малюнком носиться лише з однотонними сорочками.

Темне забарвлення і дрібний малюнок краватки підійде для повсякденного використання.

Людям творчих професій, а також для святкових подій рекомендовано обирати яскраві краватки з великими малюнками.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше