Я розповім вам, як створити кращий продукт... (startup)

7 серпня 2014
Masha Zagirska
Все це абсолютно нормально. Весь ваш день проходить в думках про ваш проект - у вас мають бути трильйони ідей. Хвала небесам, що ви на порядок розумніші ваших конкурентів. І ніколи не трапиться такого, що ці самі конкуренти не зможуть додуматися до того, про що вже подумали ви, вірно?

І ось тут ви помиляєтесь!

Ваші суперники одержимі своїм продуктом точно так само, як і ви. І, швидше за все, вони вже встигли подумати і придумати те, про що в цю хвилину думаєте і ви. Тут же виникає цілком логічне питання - як гарантувати, що ви робите і створюєте те ж, що і решта, але на кілька порядків краще? І ось це я вам зараз розповім.

Розробка виключно кращого проекту полягає в тому, щоб в правильному порядку втілювати в життя правильні ідеї. Знати, які 99% ваших ідей відкинути, а який 1% виконати, та ще в потрібний момент, - це вірний шлях до успіху.

1. Завжди повинна бути бета-версія, або MVP - продукт з мінімальною функціональністю. Це значить, що ви повинні зайнятися впровадженням у ваш прототип мінімум функцій, необхідних для досягнення мети в будь-який момент - ніяких додаткових сервісів або кумедних штук. Запам'ятайте - якщо це не допомагає наблизитися до головного показника, то не варто і час витрачати.

2. Випустіть прототип і дайте іншим покористуватися! Ви цього ще не зробили? Хлопці й дівчата, ноги в руки, і бігом виправляти це непорозуміння. Дуже важливо дізнатися від самих користувачів, чого їм не вистачає в прототипі, щоб затребуваний набір сервісів і функцій був включений у готовий продукт. Не впевнений, що на початку все буде відмінно. Швидше за все, буде купа помилок, а результат вас, м'яко кажучи, засмутить. Це нормально і, навіть, добре. У будь-якому випадку - випускайте прототип в маси. Випускайте і безперервно покращуйте.

3. Виберіть один головний критерій успіху. Поставте мету до кінця тижня. Після кожного тижня збільшуйте показники успіху, які потрібно досягти. Це повинен бути критерій, який при збільшенні розглянутих показників покаже, що компанія вийшла на новий рівень (Якщо продуктом Х користуватиметься _____ нових користувачів, то моя компанія стане в _______ більше). Фотопрограма? Слідкуйте за кількістю фото, опублікованих щомісячно. Медіа? Підраховуйте кількість рекомендацій, що виставляються впродовж тижня. Оцінюйте розвиток вашого проекту, виходячи з того, наскільки швидко росте одна конкретна метрика за тиждень. В Airbnb відзначали і відзначають їх головні показники на стінці офісу. Ваш продукт буде мінятися відповідно до того, як росте метрика, за якою ви спостерігаєте.

4. Придумайте, як швидше досягти вашої щотижневої мети. Як, власне, це придумати? Поговоріть з користувачами - ви ж все робите заради них.

"Для мене не рідкість спілкуватися з 30-60 моїми користувачами через Facebook Chat в день. Я серйозно." - Lubomyr Vitol, співзасновник платформи для ІТ-шників "DevBattles".

Займайтеся тільки тим, що впливає на збільшення вашої метрики. Та й навіщо взагалі займатися тим, що не допомагає в досягненні поставленої мети? Правильно - ви не будете це робити, тому що в цьому немає сенсу. Не займайтеся цим. Сконцентруйтеся на важливому.

5. Збільшуйте показники вашої метрики, експериментуючи з дизайном вашого продукта. Позбавтеся бар'єрів, що заважають зростанню. Приклад: не вимагайте від користувачів зареєструватися, щоб щось зробити.

Додайте каталізатори росту вибраної метрики. Приклад: запустіть email-розсилку, що спонукає користувачів до виконання дії з вашим продуктом. Щось не спрацювало? Рухайтеся далі і пробуйте щось інше.

6. Не робіть помилку, сліпо копіюючи за вашим конкурентом. Чи думають вони так само? Невідомо. Чи підтримують вони конкретну функцію, тому що вона хороша, чи тому що комусь із команди вона сподобалася? Я не знаю, як не знаєте і ви. Не копіюйте у інших, якщо не знаєте, чому вони прийшли до такого рішення.

Слідуйте цим принципам, змусьте їх працювати на Вас!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше