Виставку про Гаррі Поттера можна відвідати онлайн

6 березня 2018
Olena Kolyada

Протягом п'яти місяців Британська бібліотека із гордістю представляла виставку "Гаррі Поттер. Історія магії", присвячену 20-річному ювілею виходу першої книжки Джоан Ролінг про Гаррі Поттера – найвідомішого у світі хлопчика-чарівника. Серед експонатів виставки чимало присвячено різним міфічним створінням та магічним речам – від русалок до садових гномів, від кришталевих куль до відьомських казанів та літаючої мітли; також там опинилися предмети з особистого архіву Джоан Роулінг, рукописи, ілюстрації тематичні арт-об'єкти. Найстарішим зразком колекції Британської бібліотеки є так звані "кістки драконів" – обгорілі гадальні кістки, тріщини на яких нагадують китайські ієрогліфи.

Нині всі ці скарби та реліквії можна розгледіти із будь-якого куточку світу завдяки 360-градусним панорамам галерей виставки на платформі Google Arts & Culture.

Також на сайті є різні супровідні матеріали: фотографії, лекції, статті, інтерв'ю з куратором виставки Джуліаном Гаррісоном та художником Джимом Кеєм, який займається оформленням ілюстрованих видань про Гаррі Поттера. Здається, стільки магії в одному місці можна знайти хіба у Гоґвортсі!

Відвідати виставку можна тут.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com