Поттеріана у світі та Україні: чи є життя після завершення саги???

22 липня 2013
Kajool-Khan


8 книг (у тому числі Передісторія), 8 кінофільмів (остання частина вийшла двома кінокартинами), 11 офіційних відеоігор. Загальний тираж книг склав більше 400 мільйонів примірників, перекладених 67 мовами. Касові збори восьми фільмів про пригоди юного чарівника перевищили $7 млрд, зробивши його найбільш прибутковою кіноепопеєю. Автор знаменитого роману, матір одиначка, з простої вчительки перетворилася  у найбагатшу жінку Великобританії і заробила на своєму «дітищі» $1 млрд. Впродовж 10 років поттеромани жили в очікуванні нової книги/кінокартини, перечитуючи/переглядаючи тим часом уже наявні. Та все хороше колись закінчується… То ж чи є життя після завершення саги??? Зараз має грати напружена музика і наростаючий барабанний дріб з ударом по тарілці робить повну тишу ....

Ну звісно, що так! Пам-парам-парам :) (За бажанням музика продовжується)

Тим, хто перечитав книги вздовж і впоперек та передивився фільми до тієї степені, що може повторювати слова за героями, залишається одне – пакувати валізи і їхати у Лондон, а точніше на його окраїну. Музей Гаррі Поттера – так студія Warner Bros. назвала місце, куди, наче в Мекку, приїжджають тисячі фанів з усього світу. Саме у павільйонах кіностудії проходило більшість зйомок, а сам музей створено з елементів декорацій, котрі використовувалися у стрічці. Якщо збираєтеся відвідати музей, ви зможете потрапити у справжній світ чудес і магії: побачити школу чарівництва Хогвордс, кабінет Дамблдора, село Хогсмід з його совиною поштою, поласувати карамелевими бомбочками в кондитерській «Солодке королівство», випити пива у пабі «Три мітли», навчитися поводитися з чарівною паличкою і варити чаклунське зілля, і навіть зазирнути у гримерки головних акторів.
 

Хоча і тут США прогресує, адже за океаном уже кілька останніх років проводять такі чемпіонати. Гра, придумана Джоан Роулінг в «Гаррі Поттері», справді стала новим видом спорту, який сьогодні дуже популярний у США. Наразі вже більше 400 коледжів і 300 шкіл у Сполучених Штатах мають свої власні команди з квіддичу. Правила гри вирішили залишити такими ж, якими вони були описані у відомій книзі, щоправда, замість польоту учасники просто бігають з мітлами, які мусять тримати між ніг. Ой, ну і ще одна кумедна деталь: у ролі «снича» бігає людина у золотому костюмі, до якої прив’язують тенісний м’ячик (погодьтеся, видовище ще з тих ;)). Тим не менш, у чемпіонатах беруть участь навіть команди з таких відомих освітніх закладів як Гарвард і Стенфорд. Також чемпіонати з квіддичу почали проводити і в сусідній Росії, поки що тільки в Санкт-Петербурзі та Москві.

Стосовно атракціонів – ну, у нас не надто розійдешся. Лише у США такий парк будують за 5 років, та й не факт чи окупиться він власникам у нашій державі. Зате ми теж маємо чим похизуватися: от у Львові відкрили перше, оформлене в стилі книжок про Гаррі Поттера, кафе сімейного відпочинку «Три мітли». Відвідувачі можуть зануритися в атмосферу магії та чаклунства просто у центрі Львова. На вході гості отримують чаклунські плащі та чарівні палички, а також мають можливість взяти участь у тричаклунському турнірі, подивитись матч з квідичу чи зіграти у чарівні шахи.  Кухня «чаклунського» закладу пропонує відвідувачам випити маслопива та скуштувати  магічні страви: шашлик з шиї дракона, канапки з хробаками, золотого снича та інші.

Як бачимо, українського Гаррі Поттера ми уже знайшли, кафе уже є, цікаво чи скоро відкриють офіційну школу магії та чаклунства :).

Не можна не зауважити, що поява романів про маленького чарівника, котрий з часом виріс, позитивно вплинула на суспільство. Дуже багато дітей взяли до рук книги, адже чекати поки вийде наступний фільм було довго, а цікавість все ж зростала :).

Можливо є і негативні наслідки поттероманії, адже у медалі завжди два боки. Проте у цій статті я про них точно не писатиму, бо сама ось уже 10 років як «підсіла» на поттеріану і настирливо вам рекомендуватиму хоч трішки  пізнати світ магії та чарів в нашому найкращому українському перекладі :)
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Мар"яна 3 серпня 2013
Дуже інформативно. Я й не знала про "Три мітли"! Треба буде навідатися)
Олєся 27 липня 2013
цікавий матеріальчик
yukie 25 липня 2013
дякую, чудова стаття :)
Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше