Увага, поттеромани! Зустрічайте нового ілюстратора книг про Гаррі Поттера

6 лютого 2015
Annie
Бестселер Джоан Роулінг про хлопчика-чарівника трішки вдосконалили, отож незабаром всі фани зможуть придбати оновлене і повністю ілюстроване видання своєї улюбленої історії. Автором ілюстрацій став відомий і неодноразово номінований на різноманітні нагороди художник Джим Кей.
 
jimkay.co.uk
 
Перша книга серії, "Гаррі Поттер і філософський камінь", має вийти в світ вже у вересні 2015 року. А видавництво Bloomsbury обіцяє випускати по одній книзі на рік, відтворюючи первинний графік публікацій, який розпочався в Лондоні ще в 1997 році та створив величезний фан клуб Гоґвортсу, оскільки і читачі, і Гаррі та його друзі, зростали фактично разом.

Bloomsbury працює з видавцями "Гаррі Поттера" по всьому світу, намагаючись запланувати одночасне глобальне видання серії. За весь час існування книг про малого чарівника та його друзів по всьому світу було продано понад 450 млн. екземплярів.

У новій версії Джим трохи змінив зовнішність Гаррі для нового покоління читачів. Тепер малий чарівник візуально нагадує Деніела Редкліффа, поєднаного з образом героя з книги. "Я намагаюсь змінити свій стиль таким чином, щоби він відповідав історії, що досить ускладнює моє життя. Але це змушує тебе рухатися вперед. Якщо тебе щось зовсім не лякає, скоріш за все, воно не варте зусиль. Я й досі вчуся і сподіваюсь, що ніколи не припиню це робити, тому що є так багато речей, які я хочу спробувати. Я відчуваю, що ще не досяг своєї межі."
 
jimkay.co.uk
 
"Щоби створити персонажів, одяг, архітектуру і пейзажі, а ще, можливо, найвеличніший світ фентезі в дитячій літературі… давайте просто скажу, що я дуже схвильований", сказав Кей. "Тим не менше, я також розумію, що це величезна відповідальність. Історія  - це основа, - пояснив він, - і я хочу, зробити все, що в моїх силах, щоби дійсно показати всю глибину історій Роулінг."

Джим - фанат книг про Гаррі Поттера: "Дивно усвідомлювати, що все в світі Поттера: вулиці, магазини, істоти, персонажі, всі ці чудові речі народились в голові однієї людини. Для мене це магія, коли сіра речовина в чиємусь мозку надихає інших читати, грати і реалізовувати свої власні ідеї."

Художник сказав, що вибрати улюбленого персонажа з всесвіту Роулінг - це "все рівно, що намагатися вибрати найблискучіший предмет в печері Аладіна: ви повинні вибрати один скарб, аж ось ще одна перлина кидається в очі".

В одному з інтерв’ю Джим зазначив, що створювати персонажів було дуже цікаво, однак зараз улюбленою його справою є саме створення Гоґвортсу: "Я вперше створюю щось магічне і чарівне. А це набагато складніше, ніж ви думаєте".
 
jimkay.co.uk
 
І наостанок, порада від Джима Кея молодими поттеріанам і не тільки… "Я зустрічав багатьох дітей, які казали, що не вміють добре малювати, і тому вважають, що професія художника чи ілюстратора закрита для них. Це сумно, тому що їхні ідеї досить часто геніальні, а я вважаю, що ідеї – це найважливіша річ в креативній індустрії. Малювати – це майже те ж саме, що грати на гітарі: якщо ти достатньо практикуєшся, то з часом тобі вдаватиметься краще. Тому не хвилюйтеся і втілюйте свої ідеї в реальність, адже це саме те, що робить вас унікальними і відрізняє від інших. І не забувайте, якщо ваша ідея справді чудова, її побачать і в найбільш грубих, сирих і неотесаних роботах. Адже часом потрібно всього три акорди на гітарі, щоби чудова пісня побачила світ."


Читайте також: Поттеріана у світі та Україні: чи є життя після завершення саги???
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

MorisBrother MorisBrother 7 лютого 2015
Я прихильник справжнього мистецтва, а не різного роду легкої еротики, не великих екранах) Десь там... в глибині душі)
Svitlana Ivanyshyn-Ugryna Svitlana Ivanyshyn-Ugryna 6 лютого 2015
Вийшов фільм про відтінки, навіщо вам ілюстрації))))))))))))
MorisBrother MorisBrother 6 лютого 2015
Залишилось дочекатись на ілюстрації до книги "50 відтінків сірого".
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше