Вибори в США: що далі?

10 листопада 2016
Редакція
Після виборів у США, на яких перемогу здобув Дональд Трамп, багатьох українців хвилює питання "Як це вплине на нашу країну?".  
 
Посол України в США Валерій Чалий прокоментував цю ситуацію так: "Що важливо зараз для нас – не втрачати темп в найближчі місяці. У нас багато питань, які потрібно розглянути для України в Конгресі". Він запевняє, що навіть зі зміною президента, зовнішня політика США не повинна змінитись кардинально. Крім того, посол США в Україні Марі Йованович стверджує, що Америка залишатиметься партнером України, незважаючи на результати виборів. 

Що ж, такі заяви не можуть не тішити. Однак, не варто забувати, що ставлення Трампа до України (як і до багатьох інших речей) дуже непередбачуване. Варто хоча б згадати, скільки разів змінювалася його думка щодо України та Росії впродовж передвиборної кампанії (Цитати Дональда Трампа про Україну). Також в близькому оточенні Трампа є люди, безпосередньо пов'язані з Росією, що також не можна не враховувати. 

Хоча, варто погодитися, що відносини Трампа та Росії можуть бути такими ж непередбачуваними. Ми з однаковою імовірністю можемо стати свідками примирення США та РФ, або ж жорстокого їх протистояння.  

В будь-якому випадку, Україні варто приділити максимальну увагу своєму військовому потенціалу, на випадок погіршення ситуації. 
 
Як би там не було, Петро Порошенко вже встиг привітати Трампа з перемогою, висловити сподівання на продовження підтримки США "в двох важливих сферах - у боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні у реалізації масштабних реформ в різних сферах" та запросив Дональда завітати до нашої країни. 

А що Гілларі? Для неї це стало справжнім ударом. На брифінг про свою поразку Клінтон з'явилася в темному костюмі, щоб вибачитись перед виборцями і подякувати за їхню підтримку. 

Варто зауважити, що самі жителі США не очікували такої розв'язки. UaPost.us повідомляє, що американці бурхливо відреагували на обрання Трампа президентом. Багато людей виходять на мітинги, скандують нецензурні гасла, поліція проводить арешти.

Наймасштабніший мітинг проходить біля резиденції самого Трампа в Нью-Йорку. Там кілька тисяч чоловік. У Чикаго на акцію зібралися кілька сотень учасників. Протестують також у Філадельфії, Вашингтоні та Бостоні.
 
Протестувальники скандують: "Не мій президент", "Дональд Трамп, йди, расист, сексист, анти-гей!" і "Берні (Сандерс)!".

У штаті Орегон, який проголосував за Клінтон, жителі кількох міст заблокували центральні вулиці. У Каліфорнії, де також перемогла Хілларі, студенти влаштували ходу в містах штату. Видно, що мітинги йдуть лише на крайньому сході та крайньому заході. 

За матераіалами: uapost.uswww.yahoo.com24tv.ua, facebook
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше