Всесвітній день тварин

5 жовтня 2016
Ігорішка
Історія цього дня, який святкують щороку 4 жовтня, починається з міжнародного конгресу прихильників руху захисту прав тварин, що відбувався у Флоренції (Італія) 1931 року.

Дату проведення всесвітнього дня тварин вибрали не випадково. 4 жовтня – день пам’яті про Франциска Ассізького, одного з найшанованіших у католицькій церкві святих. Франциска Ассізького вважають покровителем тварин, тому учасники конгресу зупинилися саме на цьому дні.

Якщо ви любите тварин, то це свято - найкраща нагода проявити свої почуття. Прихильники тваринного світу в цей день турбуються та переймаються долею наших менших жителів планети, як ні в який інший. Громадські організації та волонтери збирають святкові ходи на підтримку тварин, адже щодня з планети зникає три види цих істот. 

А ще ж є і домашні улюбленці. Якщо ви мріяли про створіння, яке буде чекати на ваше повернення з роботи чи прокидатись раніше, ніж ваш будильник, то зараз чудова нагода реалізувати ці бажання. І от перед вами постав маленький вибір, якого саме домашнього улюбленця ви б хотіли. 

1. Ви: любите рано прокидатись, відчуваєте бадьорість, не боїтеся дощової погоди, любите пікніки, спорт. Тоді вашим улюбленцем стане собачка. Звісно, якщо у вас нема алергії. Щодо породи, то все залежить від вашого вподобання. Для жінок більше підійдуть маленькі собачки, на зразок йоркширського тер'єра, шпіца або чихуаха. Для тих, хто любить великих тварин, можна обрати лабрадора, хаскі чи сенбернара. 
 
2. Якщо вам дошкуляють скрізь і всюди, а вдома мрієте про розслаблення і зняття стресу, тоді вам найкраще допоможе в цьому кіт чи кішка. Їхнє тихе муркотіння зніме втому, а приємний клубочок зігріє. Всі вони чудові, і тут, перш за все, постає вибір між короткошерстими і довгошерстими. А далі очі - коли ви з ними зустрінетесь, то вже про все інше забудете.
 
3. Якщо ви взагалі любите тишу і час від часу релаксуєте, то найкращим вибором для вас стануть рибки. Мовчазні дивовижні істоти. Живуть у своєму водяному світі та ваблять нас своєю красою.
4. Якщо ж ви полюбляєте музику і спілкування, тоді придбайте собі пернатого друга. Він завше підтримає веселий настрій своїми фразами або ж піснями з вами в дуеті. З ним ви не занудьгуєте.
 
5. А ще є кролики, хом'ячки, морські свинки, ручні щурики, шиншили чи, зовсім екстравагантно, змії. 
 
Головне не забувайте про відповідальність щодо приручених вами тварин!
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше