Відкриття невідомих вічних істин

26 червня 2017
Марина Чиянова

Вчені, вважає космолог Лоуренс Краусс, наблизилися до відкриття паралельних всесвітів. Він зазначив, що для науки найближчі роки будуть максимально продуктивними.

Вчений розповів, що відкриття гравітаційних хвиль значно активізувало науку. Поки є дані про злиття тільки трьох чорних дір, але дослідження дали можливість зрозуміти, що теорія відносності – бездоганна та актуальна для всього універсуму. А ось квантова гравітація, поки ще, залишається до кінця не зрозумілою.

Ідеї з приводу "життя всередині голограми або чорної діри" Краусс відкидає. Хоча, з іншого боку, їх опосередковано вивчають через зв’язок з квантовою гравітацією. Зате є інші, не менш важливі питання, на які гравітаційний детектор LIGO зможе допомогти знайти відповідь – наприклад, що первинне – чорна діра чи галактика. Не менш важливі й "випадкові" відкриття.



Вчений розповів і про проект "годинник судного дня", який нещодавно на 30 секунд пересунув стрілку в бік ядерної катастрофи. Причиною цього стали агресивні заяви США та Росії, випробування в Північній Кореї і глобальне потепління – тому ситуація стає критичною.

Розповів Краусс і про відкриття, які, можливо, зробить наука найближчим часом. Гравітаційні детектори зможуть "зловити" хвилі, що з’явилися в момент зародження Всесвіту. Але інше, не менш важливе відкриття, чекає після цього – наука дізнається, чи існують паралельні Всесвіти.

Публікація з посиланням на міжнародний україномовний сайт invaders.com.ua та міжнародні наукові репозиторії.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше