В Україні з'явився сервіс, який об'єднує сусідів для вирішення комунальних проблем

22 вересня 2016
Korol Volodymyr
Хочеться сподіватися, не всі українці знають, що таке боротьба з комунальними підприємствами за елементарний комфорт у власній домівці. Однак для більшості жителів багатоквартирних будинків це проблема, і часто безвихідна. Тому що один в полі не воїн, і пробитися крізь стіну ігнорування з боку ЖЕКів і постачальників послуг часом нереально. Ці проблеми спробували вирішити київські розробники, створивши безкоштовну платформу "Жителі". Тут можна в режимі онлайн познайомитися з сусідами та об'єднатися в нерівній боротьбі.
 
ain.ua
 
"Ідея проекту народилася два роки тому, коли я переїхав з доглянутого будинку з ОСББ в будинок з брудним під'їздом і засміченою територією. Виникло питання: як зібрати і організувати вічно зайнятих сусідів, щоб змінити ситуацію. Ми подумали, що краще за все з цим впорається спеціальна онлайн-майданчик - адже вийти в інтернет можна практично скрізь. Так будь-яке питання, від проведення суботника до вибору провайдера, можна обговорити дуже швидко, не залишаючи квартири, офісу або взагалі перебуваючи в іншому місті", - розповів один з розробників платформи.

Щоб скористатися сервісом, необхідно пройти реєстрацію. Після цього користувач отримає доступ до товариства жителів свого будинку і побачить всіх зареєстрованих сусідів (якщо таких мало, сервіс пропонує запросити жителів вашого будинку в соцмережу за допомогою спеціальних листівок або через соцмережі). Сервіс працює не тільки в Києві, але по всій Україні.
 
ain.ua
 
У співтоваристві можна познайомитися з сусідами, організувати збори, обговорити комунальні проблеми, знайти лідерів для створення ОСББ, контролювати комунальні тарифи і стежити за тим, щоб сплачені податки дійсно йшли на благоустрій будинків та вулиць.
"Жителі" побудовані за принципом соціальної мережі, з особистими повідомленнями, спільнотами, стрічкою новин, в якій на даний час можна зустріти здебільшого скарги на комунальні підприємства. Також є розділ оголошень, в якому переважає реклама, а не екстрені повідомлення ЖЕКів і комунальних підприємств, для яких, по ідеї, створювався цей розділ.
 
ain.ua
 
На сьогодні на сайті зареєстровано понад 23 000 користувачів, підключено майже 8 000 домівок. Кожен день користувачі платформи створюють понад 200 нових обговорень, повідомляють розробники. Зараз найактивнішим містом є Київ, але реєстрація доступна для всіх будинків по всьому світу.

Джерело: ain.ua
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше