В Україні готують новий закон про мови нацменшин

20 квітня 2017
UAPOST.US
Депутати зареєстрували законопроект про використання в Україні мов національних меншин.

Законопроект складали 18 народних депутатів з фракцій "Самопоміч", "Блок Петра Порошенко", "Батьківщина" і "Народний фронт", повідомляє "РБК - Україна".
 
uapost.us
 
Автори підкреслюють, що мови національних меншин у місцях їхнього компактного проживання повинні використовуватися разом з державною, але не замість неї.

Законопроект передбачає використання мови нацменшини при навчанні у школі. Але у старших класах не менше 80% обсягу викладання має вестись українською мовою.

Експерти пропонують прописати у законі формальну ознаку компактності проживання нацменшини. На території повинно проживати не менше 30% представників національної групи.

Фахівці вказують на потрібність законодавчого врегулювання цього питання. Експерти впевнені, що діяти потрібно виважено і більше працювати з місцевою владою.

Міносвіти збільшило кількість годин на вивчення української мови у школах з мовою викладання національних меншин.

(via)
UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше