В соцмережах набирає популярності проект "Підтримай медреформу"

26 травня 2017
Marika
В соцмережах набирають популярності публічні сторінки на яких Українські лікарі висловлюються на підтримку медичної реформи, розроблену Міністерством охорони здоров'я спільно з Урядом України.

Вперше законопроекти, що докорінно змінять систему охорони здоров'я, схвалюють і пацієнти, і медичні працівники.

"Кожен пацієнт знає - жодної безкоштовної медицини в Україні немає. Ми платимо за все. Українська медицина - це чорна кімната, куди просто страшно зайти. Сьогодні у нас склалась унікальна ситуація, коли Міністерство охорони здоров'я та уряд розробили законопроекти, щоб змінити цю ситуацію. Ситуацію, в якій 1600 українців гинуть щодня від хвороб. Сотні з цих людей можна було б врятувати, просто зробивши реформу медицини.

Я закликаю попрощатись нарешті з радянським союзом в медицині та підтримати законопроекти уряду," - вказала на сторінці Olga Stefanyshyna, виконавчий директор БФ Пацієнти України.



Як зазначають творці поблічних сторінок в соцмережах: "Ми знаємо, що жодна система не буде діяти, поки в ній немає чесних фінансових відносин. Саме тому ми хочемо замінити застарілу радянську систему фінансування охорони здоров’я на сучасну модель, за якою лікарям та лікарням платять за результат, а пацієнти гарантовано отримують якісні медичні послуги. За такою ж моделлю працює медицина в Польщі, Канаді, Великій Британії."

Що конкретно змінить медична реформа?​ Скільки платитимуть за пацієнта? Відповідь можна дізнатися в публікаціях спільнот "Підтримай медреформу"
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше