"Укрзалізниця" випустила офіційний мобільний додаток

3 лютого 2017
Андрій К.
"ПАТ "Укрзалізниця" розвиває мобільні сервіси для пасажирів. Сьогодні впроваджено мобільний додаток для придбання квитків онлайн для Android", - повідомляє прес-служба держкомпанії. Додаток вже доступний в Google Play. Незабаром обіцяють випустити і версію для iOS."

Цей Android-додаток дозволяє купувати квитки і повертати їх до відправлення поїзда. Функціонує трьома мовами: українською, англійською та російською. Технічна підтримка здійснюється по телефону, через email та Skype. Загалом, його функціональність повністю відповідає офіційному веб-сайту booking.uz.gov.ua.
 
ain.ua

Проблем з роботою додатка поки виявити не вдалося. Хоча не зовсім зрозуміло, навіщо для входу у власний обліковий запис він запитує доступ до контактів. Крім цього, користувачі скаржаться на відсутність автозаповнення ПІБ при купівлі квитка.

За даними системи електронних закупівель ProZorro, тендер на розробку мобільного додатку був проведений восени минулого року. З пропозицією в 230 000 грн (191 666 без ПДВ) перемогла компанія "Універсальні інформаційні технології". При цьому, спочатку роботи були оцінені в 260 000 грн.

 
Судячи з цього скріншоту, розробники за те, щоб користувачі не роздруковували квитки
ain.ua
 
Згідно з умовами договору, підрядник виконував роботи в два етапи: перший включав розробку мобільної версії поточного сайту booking.uz.gov.ua; другий - розробку безпосередньо мобільних додатків. За мобільну версію "УнІТ" повинен був отримати 76 666 грн (без ПДВ), а за програми - 115 000 (без ПДВ).

Мобільну версію існуючого сайту купівлі квитків підрядник повинен був здати до 30 листопада. З цим "УнІТ" успішно впорався, запустивши її 10 листопада. Мобільний додаток повинен був вийти до 31 грудня, про що "УЗ" заявила ще в серпні, але, принаймні реліз його в Play Market запізнився на місяць.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше