Український веб-сервіс "Школа+": сучасний рівень вчительсько-батьківських комунікацій

6 травня 2016
Редакція
Компанія ВГ "Основа" запропонувала вчителям та батькам України новий безкоштовний веб-сервіс "Школа+".

Цей онлайн-ресурс являє собою загальнофункціональну платформу для спілкування (з чатами, особистим листуванням та публічними записами), яка суміщена із суто шкільними інструментами (виставлення оцінок учням, ділення спільноти за школами та класами, можливість завести портфоліо вчителя або учня тощо).

Такий синтез традиційних та школоорієнтованих функцій дозволяє використовувати сервіс для вирішення майже всіх комунікативних, організаційних та педагогічних задач, які передбачають взаємодію вчителів та батьків учнів.
 
"Справа в тому, що левова частка шкільних процесів тісно зав’язана на взаємодії сім’ї та школи, тобто батьків і вчителів, - пояснює керівник проекту "Школа+" Максим Гічка. – Адміністративно-господарські, організаційні та власне освітні проблеми, з якими стикається сучасна школа, вирішуються лише у тісній співпраці з батьками школярів. Така неминуча необхідність співпрацювати з батьками вносить суттєві незручності в життя та робочий процес українського вчителя: треба багато спілкуватись із різними, не завжди простими, людьми, ще й часто із незручних питань, ще й часто у пізню годину (не у всіх батьків вільний час співпадає із вчительським), а ще й за нескінчені телефонні розмови треба платити…Тож гріх не скористатись можливостями, які дають нам сучасні мережеві технології. Останні дозволяють побудувати платформу для комфортного спілкування батьків та вчителів, яке відбувається у зручний для всіх час, яке передбачає натискання кількох кнопок замість виснажливих телефонних переговорів та ненадійних передавань інформації через дитину, яке не потребує зайвого психічного напруження та вставання з улюбленого крісла, яке дозволяє зекономити купу грошей і нервів. Що ми власне і втілили у життя в нашому онлайн-сервісі "Школа+". І ми бачимо, що цей сервіс є сьогодні надзвичайно запитаним".
 
Спільнота на сервісі "Школа+" організована за принципом соціальних мереж: зареєстровані користувачі запрошують до сервісу колег та друзів і об’єднуються з ними у спільноти на базі спільних інтересів (єдиних класів і шкіл, подібних ідей, схожих вподобань).

Кожен користувач має змогу публікувати свої думки, розробки, фотографії, надсилати особисті повідомлення, спілкуватись у чаті. Окрім всього іншого, вчитель може кількома кліками миші відправити батькам сигнал про прогалини у навчанні їхньої дитини та/або виставити всім учням поточні оцінки, про що батьки будуть поінформовані автоматичним повідомленням.

Приємним бонусом для вчителя є можливість створити власне вчительське портфоліо, де можна розмістити напоказ свої досягнення (сертифікати, грамоти, дипломи, особисті методичні розробки, презентації тощо). Таким чином вчитель може абсолютно безкоштовно створити своєрідну онлайн-візитівку, що є надзвичайно важливим інструментом для сучасного працівника освіти, змушеного працювати у нинішньому жорсткому висококонкурентному світі.

Також на сервісі "Школа+" функціонує модуль створення бізнес-сторінок (schoolplusnet.com/business.php), який дозволяє вітчизняним та іноземним компаніям заводити власне бізнес-представництво у великій спільноті українських вчителів, шкільних адміністраторів та батьків учнів. Приклади вже існуючих сторінок на сервісі Школа+: Ці кумедні тваринки; Визуальное обучение; Фан-сторінка сервісу Школа+
 
Перші місяці роботи сервісу "Школа+" показали, що він користується неабиякою популярністю – на сьогоднішній день в мережі вже зареєструвалися вчителі, адміністратори шкіл та батьки з більш ніж 600 міст і сіл України. Вже зафіксовано багато прикладів продуктивного використання сервісу реальними користувачами: вчителі регулярно інформують батьків щодо успіхів та прогалин у навчанні їхніх дітей; організуються всілякі шкільні та позашкільні заходи; видається домашнє завдання під час вимушеного переривання занять (наприклад, карантину); заводяться вчительські портфоліо; батьки запитують і отримують інформацію щодо успішності своїх дітей тощо.

Є плани виведення проекту на міжнародний рівень. Вже до кінця поточного року очікується вихід сервісу "Школа+" в освітній простір Польщі, Болгарії, Словакії, Молдови, країн Балтії тощо. Адже в цих країнах існує така ж проблема – проблема комфортної та ефективної комунікації між учасниками педагогічного процесу. А від результатів цієї комунікації залежить, небагато-немало, – освіченість, добробут та конкурентоспроможність сучасних країн та народів.
 
Якщо у вас є діти, які навчаються у школі, або ви вчитель, вихователь, репетитор, чи ви представник бізнесу, якому цікава вчительсько-батьківська аудиторія – тоді сервіс "Школа+" саме для вас! Заходьте, реєструйтесь, користуйтесь - schoolplusnet.com!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше