Український стартап Mevics вийшов на Kickstarter з гаджетом для здорової постави

30 червня 2017
Korol Volodymyr
Український проект Mevics, який планує вирішити проблеми людей з сидячою роботою, вийшов на Kickstarter. Стартова ціна для бекера - $49, майже в 1,5 рази нижче планованої роздрібної. Для запуску виробництва команді необхідно зібрати на Kickstarter $35 000. Раніше в проект повірили лондонські інвестори: компанія UB Tower LTD вклала в Mevics $500 000. Тепер українці перевірять попит.
 
Mevics - це мініатюрний пристрій, який стежить за положенням спини і синхронізується за допомогою Bluetooth зі смартфоном. Закріплюється гаджет під одягом за допомогою магніту або липучки, і коли людина починає сутулитися, вібрує, сигналізуючи, що потрібно випростатися. Як результат - правильна постава, дихання і циркуляція крові, відсутність защемлення нервів. При цьому тренуються м'язи спини і формується звичка сидіти прямо.
 
ain.ua
 
Творці оновили продукт, додавши можливість фітнес-трекінгу для тих, хто активно займається спортом. Також в лінійці продуктів Mevics з'явилося рішення для дітей, яке допомагає сформувати правильну поставу та уникнути захворювань хребта.
 


 
Створили Mevics студенти Одеського політехнічного університету Віктор Лауштан, Максим Трибунський і Владислав Моржанов. Вперше пристрій представили в липні 2016 року, коли команда переїхала до Києва для участі в IoT Hub. Тоді ж задумали запускати кампанію на Kickstarter, в першу чергу для збору фідбеків.
 
ain.ua
 
"Після збору коштів на Kickstarter ми плануємо запускати масове виробництво і до листопада-грудня відвантажити першу партію для наших бекерів. Трохи пізніше хочемо відкрити масові продажі з нашого сайту та інших майданчиків. Орієнтовна роздрібна ціна буде $70-80. У нас в планах розширення функціоналу пристрою, а також реалізація нових ідей. Ми хочемо зробити все, щоб за допомогою наших розробок люди відчували себе більш здоровими в сучасному темпі життя", - каже Лауштан.
 
Mevics - не єдиний в своєму роді пристрій для корекції постави. На ринку існують конкуренти, такі як LumoLift і UpRight. За словами творців Mevics, для них це знак, що є ринок і на ньому є гроші. "Наявність конкурентів мотивує ставати тільки краще. У нас є, що запропонувати споживачеві", - каже Лауштан.
 
ain.ua
 
За останній рік Mevics створили й протестували п'ять версій пристрою, випустили додатки під Android та iOS, а також розробили додаток Mevics Daily для поліпшення здоров'я користувачів, який вже доступний для завантаження на Android та iOS.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше