Український колорит в сучасному інтер’єрі

2 лютого 2015
Versal
Українські мотиви все частіше з'являються на модних світових подіумах та прикрашають творіння видатних дизайнерів. А у світлі сьогоднішніх реалій, все більше українців залюбки прикрашають одяг та свою оселю патріотичними мотивами. В еру високих технологій етнічний стиль зазвучав по-новому.  Журнал "VERSAL" пропонує 5 унікальних способів створити сучасний дизайн інтер'єру в патріотичному стилі.

1. Символіка

У світі Україна чітко асоціюється із вишиванкою, калиною, пшеничними колосками та маками. Саме ця символіка створює фірмовий український стиль та, до того ж, легко "вплітається" у будь-який сучасний інтер'єр. Бути українцем стало модно і тому все більше виробників товарів для дому використовують національну символіку на власних товарах. Найчастіше етнічні мотиви наносять на текстиль та посуд. Тому жодних проблем у придбанні українського національного декору сьогодні немає.
 

2. Фольклорні мотиви

Здавна українці прикрашали кольоровими візерунками не тільки свій одяг, а ще й дім. Сьогодні ж ця тенденція повертається. Сучасні українці наносять вишивані орнаменти на стіни та меблі, а також викладають мозаїкою. Саме українська вишиванка надихнула дизайнера Ярослава Галанта створити унікальну колекцію меблів в національному стилі. Особливість його роботи в тому, що майстер буквально вишив візерунки кольровими нитками через тисячі отворів на меблях. За таку оригінальну ідею колекція українського дизайнера отримала колосальний успіх на меблевій виставці в Мілані.
 

3. Стародавні техніки

Відколи людство використовує тканину, відтоді існує бажання її прикрасити. Окрім вишивки, українські жінки здавна декорували скатертини та рушники вибитими на них малюнками. Фарбу наносили з допомогою дерев'яних штампів, тобто вибивали, тому і техніка називалась "вибійка". Сьогодні цю давню техніку використовують при створенні текстильних шпалер, постільної білизни та скатертин у стилі етно. Ще один старовинний спосіб декору – "витинання". Але якщо у традиційному виконанні витинанки робляться з паперу, в інтер'єрі – з вінілових самоклеючих плівок, текстилю та інших матеріалів.
 

4. Кольровий акцент

Ще один чудовий спосіб надати оселі українського шарму – використати синьо-жовті кольори та всі їхні відтінки. Такий кольоровий тандем дуже добре доповнює один одного, адже жовтий – теплий і активний, синій – холодний і розслабляючий. Таке гармонійне поєднання кольорів добре сприяє хорошому психоемоційному стану.
 
Продовження статті читайте тут
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше