Українська команда вивела на Kickstarter розумний браслет для моніторингу емоцій

1 листопада 2016
Редакція
Український стартап Planexta запустив кампанію на Kickstarter. За словами розробників, розумний браслет під назвою Senсe вміє моніторити психічний стан людини протягом дня на підставі даних електрокардіограми. Команда хоче зібрати на його виробництво $ 100 000.
 

Senсe - це одне з втілень технології браслета з ЕКГ. Цей проект був заснований після того, як команда минулої осені провела рекордний в Україні кардіоскрінінг (перевірку серцево-судинної системи), яка охопила більше 22 000 пацієнтів.

За словами колишнього глави Першого добровольчого мобільного госпіталю імені М. Пирогова та засновника компанії Євгена Найштетика, кошти в основному підуть на організацію виробництва пристрою. Зараз готовий його робочий прототип, а першу партію планують випустити в кількості 5000 штук.
 
"Ми провели ряд експериментів, розвиваючи технологію зчитування R-піків ЕКГ з однієї руки. Такі дані потрібні для аналізу варіабельності ритму серця - це популярний в медицині метод оцінки ризику серцево-судинних захворювань, предиктерів захворювань і психо-емоційного стану людини", - каже Євген.
 
ain.ua
 
За його словами, суть у вивченні інтервалів між серцевими скороченнями з точністю до мілісекунд - з цього можна оцінювати роботу вегетативної нервової системи, і використовуючи математичні методи, оцінювати загальний стан людини. У США цей метод вивчають у HeartMath Institute, в колишньому СРСР ці розробки були пов'язані з космічною медициною і роботами професора Романа Баєвского.
 
"Такий браслет зможе показати, радієте ви чи сумуєте, хвилюєтеся чи спокійні, виспалися чи ні, в будь-який момент часу - фактично, це найточніший у світі фітнес-трекер", - говорить засновник стартапу. Ці дані браслет збирає в пасивному режимі (його не потрібно активувати), кожні 30 хвилин протягом 130 секунд. Дані про стан користувача збираються і аналізуються в мобільному додатку.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше