Українці створили ресурс для покращення якості зображень

3 листопада 2017
Андрій К.
Українці Олександр Савсуненко і Владислав Пранкевічус розробили корисний інструмент Let’s Enhance, здатний покращувати якість фотографій з невисокою розділовою здатністю.

Суть ресурсу полягає в тому, що користувачеві достатньо завантажити знімок на сайт і почекати кілька хвилин: за цей час нейромережа обробить зображення і покаже фото в збільшеному розмірі. При цьому зі знімка буде прибрана значна частина артефактів стиснення, які зазвичай виникають в подібних ситуаціях.

Кожного разу, коли ви завантажуєте фотографію, для вас створюються три результати: фільтр Anti-JPEG просто видаляє артефакти (дефекти на фото), ще один фільтр дозволяє масштабувати якусь частину фото зберігаючи якість існуючих деталей фото. А "магічний фільтр" малює нові деталі на фотографії, яких насправді там не було використовуючи AI - штучний інтелект.

Щоправда, обробка деяких знімків триває довго: час редагування залежить від розміру фотографії. Втім, українці кажуть, що на досягнутому не зупиняться і планують апгрейдити проект.

За словами самих творців проекту, сьогоднішня версія інструменту найкраще справляється зі знімками тварин і пейзажами. Однак це лише перша версія і вона ще буде істотно допрацьована. Нинішня ж працює з деякими обмеженнями: завантажувати можна лише невеликі знімки.

Ось кілька прикладів фотозображень, оброблених за допомогою Let’s Enhance:
 

  Спробувати покращити власні фото ви можете самі на сайті Let’s Enhance.

Джерело: 24 Канал
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше