У Запоріжжі замість пам'ятника Леніну встановили монумент Пилипа Орлика

16 червня 2017
Annie
Два пам'ятника Володимиру Леніну в Запорізькій області переробили в пам'ятники автору першої української конституції Пилипу Орлику та болгарському переселенцю Діянову, повідомляє місцеве видання "Вся влада".
 
"Жителі двох сіл в Запорізькій області - Новоолексіївка та Лозоватки - підійшли творчо до "демонтажу" пам'ятників Леніну і вирішили просто переробити скульптури", - йдеться в повідомленні. За даними видання, в селі Новоолексіївка Леніна переробили в Пилипа Орлика з козацьким чубом і вусами.
 
ukraineartnews.com
 
Скульптуру "переодягли" в шаровари, додали на пояс шаблю і пістолет, в руці з'явилася люлька. На роботу над пам'ятником пішло приблизно півроку. Як наголошується в повідомленні, в селі Лозуватка зі скульптури Леніна зробили болгарина Діянова. Відкриття пам'ятника приурочили до 155-річчя переселення болгар в приазовські степи. 
 
ukraineartnews.com
 


Раніше директор українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович повідомив, що понад 1300 пам'ятників Леніну були демонтовані в Україні в рамках декомунізації. У травні 2015 року в Україні набув чинності закон "Про засудження комуністичного і нацистського режимів", який забороняє пропаганду радянської символіки.
 
Він передбачає, зокрема, перейменування міст і вулиць, названих на честь радянських державних діячів. Інститут національної пам'яті опублікував список, до якого увійшли 520 історичних особистостей, чия діяльність підпадає під дію закону "про декомунізацію", і тому їх імена повинні зникнути з географічних назв.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше