У Дніпрі запустили дитячий садок для дітей айтішників

25 листопада 2016
Редакція
Спільнота IT-фахівців у Дніпрі кілька місяців тому запустила дитячий садок для дітей айтішників. Ідея виникла на одному з зібрань IT-кластеру Дніпра. Ініціативна група, яку очолили керівник компанії Archer Software Олексій Тулін та Анжела Іцкович, дружина керівника IT-кластеру, працювала над проектом близько півроку. Офіційно садок "Дитячий простір" запустився у вересні 2016 року.
 
Зараз тут навчаються 18 дітей у двох групах. Це діти співробітників компаній Archer Software, Mobindustry, AMCBridge, Sitecore, Apriorit, WIX та інших. Але обмежень на вступ до садку немає: не обов'язково бути IT-фахівцем, щоб віддати дитину вчитися сюди.
 
ain.ua
 
Співзасновник проекту Анжела Іцкович розповіла, що ідея запустити власний садок з'явилася у співробітників дніпровських IT-компаній як вирішення проблеми зі звичайними садками. По-перше, щоб отримати місце в державному дитсадку, доведеться записувати дитину туди мало не з народження. Повсюдні проблеми з додатковою платою за заняття, недосвідченими або невмотивованими викладачами та нянями, а також незручним для батьків графіком. Тому IT-співтовариство вирішило організувати садок для дітей співробітників IT-компаній відповідно до власного бачення.
 
Метою засновників було створити не якийсь специфічний дитячий садок з урахуванням професії батьків (наприклад, з математичним нахилом), а скоріше просто якісний садок для всебічного розвитку дітей. В оформленні намагалися використовувати натуральні матеріали. Наприклад, для формування ігрового майданчика навколо садка асфальт замінили травою, всі меблі в садку - з натурального дерева і т.д.
Основні види занять для дітей: ігри, художня діяльність, читання і розігрування казок, прогулянки, дитяча йога, англійська з носієм мови. Садок працює за гнучким графіком: дитину можна привести з 8:30 до 10:00, заняття йдуть до 19:00. "В IT-компаніях на роботу можна приходити в 11:00 і навіть о 12:00, але в більшості садків прийом дітей закінчується о 8:00. Ми змінили графік роботи на більш зручний час", - розповідає Анжела.
 
Особливість садка "Дитячий простір" в тому, що його засновники - це самі батьки, компанія управляється однойменною громадською організацією, а батьки можуть впливати на її роботу. У компанії відкритий бюджет, в найближчому майбутньому планується також запустити онлайн-кабінет для батьків з інформацією про вихованців садочка.

Джерело: ain.ua
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше