У Чорнобилі висадили антирадіаційні дерева

21 червня 2017
UAPOST.US
У зоні відчуження в рамках експерименту висадили саджанці павловнії, які здатні поглинати радіоактивні елементи.
 
ninisecologicos.wordpress.com​
 
Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як відомо, дерево павловнії здатне за п’ять років вирости до 20 метрів у довжину. Тому воно швидше за всі рослини поглинає радіоактивні елементи.


 
uapost.us
 
"Оскільки павловнія відноситься до групи швидкоростучих деревних порід, можна припустити, що у рослин буде спостерігатися підвищений рівень накопичення радіонуклідів. Здатність павловнії концентрувати радіонукліди може бути використана для очищення грунту, а також посилення бар’єрної функції зони і безпеки для людей", - повідомив Генеральний директор ДСП "Екоцентр" Сергій Кірєєв.
Результатом експерименту буде оцінка параметрів накопичення радіонуклідів цією рослиною на ділянках з різним ступенем радіонуклідного забруднення.

UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Олена 22 червня 2017
Землю очистимо. Добре. А куди потім радіоактивну деревину дівати, коли у дерева закінчиться термін життя? Все одно у землю піде?
Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше