У Чорнобилі випробували установку для очищення води в умовах радіоактивного забруднення

30 березня 2018
UAPOST.US

Польська компанія "Partner Systems" разом з українською Центральною аналітичною лабораторією (ЦАЛ) провели випробування мобільної установки для очищення води в умовах радіоактивного забруднення. Місцем для дослідження було обрано озеро Азбучин, що розташовується в Чорнобильській зоні відчуження і вважається однією з найбільш забруднених водойм місцевості. 

Про це на своїй Facebook-сторінці розповіло Державне агентство України з управління зоною відчуження.

uapost.us

"Фахівці польської фірми "Partner Systems" спільно зі спеціалістами Центральної аналітичної лабораторії, яка входить до складу ДСП "Екоцентр", провели випробування мобільної фільтрувальної установки FPW-50, призначеної для очищення води від забруднюючих речовин, в тому числі радіонуклідів, та одержання води, придатної для вживання. Об'єктом випробування було обрано воду з озера Азбучин — однієї з найзабрудненіших природних водойм зони відчуження", — йдеться в повідомленні.

За словами керівниці ЦАЛ Юлії Балашевської, цю технологію не варто вважати новацією, адже вона  поєднує класичні методи очищення стічних вод та підготовки води до вживання, зокрема коагуляцію, механічну фільтрацію, іонообмінну сорбцію та дешеві способи знезараження. 

"Проте вражаючим є оформлення установки, її ергономічність та зручність, простота використання і чимала потужність", — зазначила вона.

Зараз процес випробування знаходиться на етапі дослідження отриманого фільтрату. 

"Фахівці сподіваються, що дослідження матимуть позитивний результат і дозволять успішно використовувати установку для одержання питної води в умовах радіоактивного забруднення", — поділилися в держагентстві.

(via)
UaPost

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше