Топ-5 методів контрацепції: який із них Вам до смаку

2 листопада 2015
Валерія
Для нас, жінок, здоров’я є найголовнішим скарбом від природи, про який ми маємо дбати та слідкувати, а найголовніше: НЕ ЗАБУВАТИ про походи до гінеколога, щоб не виникло проблем щодо небажаної вагітності та хвороб, котрі передаються статевим шляхом!

А для того, щоби не паморочилося в голові від сексуальної насолоди, і ви не втрачали можливість тверезо мислити перед статевим актом, варто трохи поговорити про контрацептиви та методи запобіганню вагітності та неприємних інтимних хвороб!

Що ж, почнемо:

Хірургічна стерилізація та гормональні контрацептиви

Перший метод, на думку лікарів, котрий дійсно допоможе не завагітніти, – це хірургічна стерилізація та гормональні контрацептиви, але цим засобом можуть користуватись лише дорослі жінки та ті, котрі мають постійного партнера. Цей метод майже на 100%  допомагає не завагітніти, а також ще довгий час зберігає молодість!

До гормональних контрацептивів входять: оральні контрацептиви (Ок), протизаплідний пластир,  підшкірне депо, вагінальне кільце. Усі ці засоби мають свої плюси та мінуси, кожній жінці треба обирати препарат індивідуально для свого організму та обов’язково перед застосуванням порадитись із гінекологом.

Внутрішньоматкова спіраль

Другий метод – внутрішньоматкова спіраль! Ооо, звучить трохи страшно, проте жінкам, котрі народжували, можна не лякатись, тому що цей метод якраз для вас. Спіраль використовують ті пані, котрі вже народили дитину і ближчим часом не збираються завагітніти. Цей засіб має два види: механічний та гормональний. Механічна спіраль просто знаходиться в матці як чужорідне тіло та оберігає від вагітності, а гормональна на додачу є ще гормональним контрацептивом.

Презервативи

Третій метод – наші улюблені презервативи! Цей засіб можна використовувати без консультації лікаря, адже презерватив ніякої гормональної шкоди не несе організму. Звичайно, деякі презервативи можуть викликати подразнення та навіть алергію, тому й існує багато видів цих препаратів. Кожна пара самостійно підбирає для себе метод оберігання, тому що цей засіб захищає від хвороб та небажаної вагітності, але не на всі 100%.

Вагінальні свічки

Четвертий метод – вагінальні свічки. Їх, як і презервативи, можна використовувати не звертаючись до лікаря. Мета цього засобу – блокування проходу сперматозоїда до яйцеклітини. Також ці свічки мають властивість боротися з деякими хворобами, котрі передаються статевим шляхом, проте, все ж таки, презерватив у цьому плані надійніший варіант! Цей засіб може викликати певний дискомфорт під час статевого акту, тому це також справа індивідуального підходу!

Перерваний статевий акт

Залишився пятий метод, і як ви вже здогадалися, – це перерваний статевий акт! Чому він зайняв аж 5-ту позицію, тому що є найбільш ненадійним, адже під час оргазму партнери втрачають голову і чоловік може не встигнути зробити все як слід, він може залишити після себе сліди, які через певний час покажуть себе на УЗД! Звичайно, щоб користуватись цим методом, у партнерів має бути 100%-ва довіра, а також змога нести відповідальність один за одного, тому це справа вже самої пари!

Отже, дорогі мої читачі, який метод для вас є найнадійнішим і ви в ньому впевнені на всі 100% - це справа кожного особисто, просто не забувайте слідкувати за своїм станом здоров’я та час від часу навідувати гінеколога!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше