ТОП-5 кімнатних рослин, які найкраще очищують повітря

13 грудня 2016
Cikavoznaty.com.ua

Пропонуємо вам кілька вагомих причин, щоби купувати додому більше квітів.

Те, що ви не бачите забруднюючі речовини в повітрі, не означає, що їх там нема. Під час нещодавнього дослідження науковці знайшли у звичайній квартирі 8 різних небезпечних летючих органічних речовин. Вони містились у фарбі, миючих засобах та інших речах, що є у кожній оселі. Провівши ряд експериментів, вчені склали список з 5 рослин, які найефективніше борються із забруднювачами повітря.

Товстянка

Попри те, що ця м’ясиста рослина виглядає трохи смішно, вчені визначили, що вона – лідер по видаленню толуолу, який міститься в засобах для усунення плям, лаках та клеї. Товстянка здатна усунути цю летючу речовину з повітря протягом 12 годин.

Хлорофітум хохлатий

Знайдені у повітрі залишки гуми та чорнила – зовсім не проблема для цього парубка. Хлорофітум, одна з назв якого перекладається як "павук" (spider plant), був найкращим у знищенні етилбензола (62%), п-ксилолу (92%) та о-ксилолу (93%). Саме такі відсотки речовин рослина нейтралізувала протягом 12 годин.

Бромелієві рослини

Ця квітка не просто гарна, а й неймовірно корисна. Вона не тільки найпродуктивніше очищує повітря, усуваючи 80% шести з восьми найпоширеніших токсичних летючих речовин, але й нейтралізує 92% бензину та сигаретного диму.

Драцена

Всі перелічені вище рослини прекрасно справляються з ацетоном – хімічною речовиною, яка міститься в засобі для зняття лаку, наприклад. Втім, драцена робить це найліпше, прибираючи 94% хімікату всього за 12 годин.

Карибський кактус

І поки ми тут думали, що кактусам просто нема чим очищувати повітря, карибський кактус-дерево спокійно нейтралізував 80% п-ксилолу у повітрі, 60% толуолу, о-ксилену та бензину.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше