"Темний бік" татуювань

8 серпня 2013
Oxana Kril

Як відомо, татуювання, яке настільки “поширилося в масах”, також є ознакою зв’язку із кримінальним світом та досвіду перебування у тюремних закладах. UaModna цього разу розповість про цілу субкультуру тюремних татуювань в Сполучених Штатах Америки та інших країнах. Додамо лише, тюремне татуювання: що би воно не означало, не є UaModno!

1488

Число 1488 можна побачити у вигляді татуювання у білих расистів або ж нацистів. “14” та “88” самі по собі також використовуються. Проте через це може статися невелика плутанина, оскільки так звана банда Nuestra Familia, теж використовує число “14” у своїх татуюваннях.

У випадку расистів під “14” варто розуміти 14 слів цитати Девіда Лейна* “Ми повинні забезпечити існування нашого народу і майбутнього для Білих дітей”. “88” – це стенографія, яка представляє собою восьму літеру латинського алфавіту, повторену двічі “HH”. “HH” – скорочення “Heil Hitler” (“Слава Гітлеру!”)**. Це тату можна побачити на будь-якій частині тіла, не лише на голові, як зображено на малюнку.

* американський прихильник ідей білого націоналізму. 

** нацистське привітання
 

Павутина

У наші дні татуювання у вигляді павутини є досить популярними і серед людей, які ніколи не були засуджені, проте це зображення – на 100% тюремне. Там таке тату символізує досить тривале ув’язнення.

Асоціюється це татуювання з тим, як павук ловить у свою павутину – так само і злочинців затримують. Мереживо павука символізує собою тюрму. Зазвичай цей малюнок зображають на лікті, що представляє собою великий відрізок часу, коли ти сидиш за столом, поклавши на нього руки. Тобто, ти так довго сидиш у тюрмі нічого не роблячи, що павук починає плести своє мереживо на твоєму лікті. Також часто це татуювання наноситься на шию. Якщо ж ви бачите кольорову павутину, то ймовірно вона не є тюремною – у в’язниці майстри рідко мають доступ до кольорових чорнил.

Сльоза

Сльоза – широко визнане татуювання у в’язниці. Але її значення неоднозначне – все залежить від географії. В одних місцях сльоза означає тривале тюремне ув’язнення, в інших – що власник тату скоїв убивство.

Іноді сльоза порожня, незамальована. Тоді це символізує замах на вбивство або що один з друзів ув’язненого був вбитий і він шукає помсти. Репери та інші знаменитості зробили татуювання у вигляді сльози досить популярним, через що багато “нев’язнів” почали робити це тату для “жорсткого” погляду.
 

Корона з п’ятьма зубцями

Золота корона може здатися просто красивим татуюванням. Але якщо вона має п’ять зубців, то це – тюремна наколка. Корона з п’ятьма зубцями є символом так званої банди “Latin Kings” (“Латинські королі”).

Латинські королі – одна з найбільших іспаномовних банд в США, яка була заснована в Чикаго. Біля корони часто зображують літери “ALKN”, що означає “Нація всемогутніх латинських королів” (“Almighty Latin Kings Nation”). Корона має саме п’ять зубців, тому що “Latin Kings” є представництвом іншої банди – “Люди нації” (“People Nation”), яка зображується цифрою “5”. Інші деталі корони, такі як колір перлин на зубцях, можуть мати ще інше, набагато глибше, приховане значення.

Три крапки

Татуювання у вигляді трьох крапок є дуже поширеним у в’язниці. Воно означає “mi vida loca” або ж “моє божевільне життя”. Це зображення не є символом якоїсь конкретної банди, воно скоріше показує спосіб життя банди. Часто таке тату можна побачити на руках або біля очей.

Три крапки так само можуть мати під собою релігійне підґрунтя – вони можуть представляти Святу Трійцю. Це татуювання настільки просте, що його можна зробити і дома за допомогою олівця і швейної голки. Можуть використовуватися майже негострі предмети, а це зазвичай все, що ув’язнені мають право тримати. Проте люди поза тюрмою мають набагато більше можливостей, тому краще піти у салон до професійних майстрів.
 

П’ять крапок

Не варто його плутати з тату “Три крапки”. П’ять цяток, які розташовані у шахматному порядку (дехто знає це татуювання за такою назвою), символізують час проведений у в’язниці. Чотири зовнішні крапки являють собою чотири стіни тюрми, а крапка всередині – ув’язненого.

Це тату поширене як серед американських в’язнів, так і серед європейських. Зазвичай його зображають на руці між великим і вказівним пальцями. Якщо побачите тату деінде, знайте – воно може мати й інше значення. Раніше уже згадувалося про банду “Latin Kings” і про їхню корону з п’ятьма зубцями. Так от – інші банди, які також є в асоціації з “People Nation” своїм символом вважають п’ятикутну зірку або п’ять крапок.

Годинник без стрілок

“Годинник без стрілок” – це одне з тюремних татуювань, з яким ви можете зіткнутися. Воно означає “відбував термін” і  довготермінове ув’язнення.

В’язні мають досить цікавий погляд на час, особливо ті, хто повинен сидіти тривалий термін. Для них час – це щось безглузде, що вони і хочуть показати цим тату. Ув’язнені часто вирішують не рахувати дні, які провели у тюрмі. Таке татуювання має декілька форм – може бути передня частина настінного годинника, великого годинника, що на підлозі знаходиться, або ж наручного разом з ремінцем та іншими деталями.
 

Арійське братство

Арійське братство – найбільша банда білих расистів в американських тюрмах. Вони становлять менше 1% всіх в’язнів, проте саме вони відповідальні за близько 20% вбивств у в’язницях. Їхнім татуюванням зазвичай є трилисник та/або літери “AB”, а також нацистські символи (наприклад, свастика).

Можливо, ви бачили зображення Арійського братства у досить відомому фільмі “Американська історія Ікс”.

Norteño

На самому початку згадувалося про таку банду як “Neustra Familia”. Так ось – татуювання “Norteño” (“Північний”) є одним із її символів. Також як тату вони зображують слова “Neustra Familia”, символ сомбреро, літеру “N” або ж число “14”, яке означає чотирнадцяту літеру алфавіту (звісно ж “N”). Цікавим є і те, що вони ідентифікують себе за допомогою червоних бандан.
 

La Eme

“La Eme” або “The M” (“М”) – символ мексиканської мафії. Вона є однією із найбільших і найжорстокіших банд в США. Вони є близькими з Арійським братством, і мають спільного ворога – банду “Neustra Familia”.

MS 13

Якщо ви коли-небудь побачите когось з тату “MS 13” чи просто “MS” або “13”, то пам’ятайте – це скоріш за все представник банди Мара Сальватруча зі Сальвадору. Взагалі-то татуювання може розташованим де завгодно, проте зазвичай це місце бути доступним для загального огляду – лице, шия, руки.

Ця банда налічує близько 70 000 учасників і вважається однією із найжорстокіших в США. Цікавим є те, як це угрупування отримало свою назву. “La Mara” – одна із вулиць Сан-Сальвадору, а Сальватруча – армія партизанів у громадянській війні в Сальвадорі.
 

Гральні карти

Гральні карти або карти з однаковою мастю вказують на ув’язненого, який любить азартні ігри. Це відноситься і як до азартних ігор в тюрмі, так і в ширшому сенсі до тих, хто дивиться на життя, як на азартну гру.

У російських тюрмах кожна масть карти має своє власне значення. Піка символізує злодія, а хреста – злочинців загалом. Дзвуна призначена для стукачів та інформаторів і її зазвичай наносять насильно. Черва означає, що шукають романтичного партнера у в’язниці. Її так само можуть наносити із застосуванням насильства.

EWMN

“EWMN” означає “Evil, Wicked, Mean, Nasty” (“Злий, Лихий, Підлий, Противний”). Це тату не представляє певне тюремне угрупування, воно просто показує схильність деяких ув’язнених.

Історія тату на пальцях бере свій початок досить давно. Вперше вони стали популярними завдяки фільму “Ніч мисливця” 1955 року. У ньому Роберт Мітч грає соціопата проповідника, який має татуювання “Love” (“Любов”) і “Hate” (“Ненависть”) на кісточках пальців. Пізніше багато злочинців, які вважали себе схожими на цього персонажа, зробили такі самі тату. Також є багато й інших варіантів – “Rock/Roll” або “Stay/Down” (“Лежати”).
 

Хрест на грудях (у Росії)

У в’язницях у Росії татуювання на грудях означає “Принц злодіїв”. Це найвищий статус серед російських в’язнів.

Російські ув’язнені мають одну з найскладніших культур татуювання. Існують десятки кримінальних тату, кожне з яких має власний сенс. Наприклад, людина із зірками на колінах не схилиться перед жодним представником влади. Тигр на грудях – агресивність щодо поліції. Павутина з павуком – символ наркоманії. Дзвони символізують свободу, а троянди – втрачену юність. Наручники означають п’ятирічний термін ув’язнення, а ведмідь – професійних “ведмежатників”. Цей список можна ще продовжувати і продовжувати.

A.C.A.B.

A.C.A.B. – це абревіатура, яку часто можна побачити у вигляді тату на тілах британських в’язнів. Вона означає “All Cops Are Bastards” (“Всі копи є виродками”).

Дехто з тих, хто має таке татуювання каже, що воно розшифровується як “ Always Carry A Bible” (“Завжди майте з собою Біблію”). Але більшість вважає, що так кажуть ті люди, які шкодують про своє рішення або ж просто хочуть справити хороше враження. Цю абревіатуру часто можна побачити на кісточках пальців. Татуювання “A.C.A.B.” також зустрічається у молодих британців, які ніколи не сиділи у в’язниці, проте цим показують готовність піти туди за свою банду.
 


(via)

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше