Тенденція здорового способу життя: від звичайного режиму до фанатизму

1 вересня 2016
Аліна
Все більше в сучасному суспільстві поширюється мода на дотримання здорового способу життя. Неймовірна кількість програм про неперевершені перетворення людей завдяки правильному харчуванню та спорту; неймовірна кількість аккаунтів в Instagram дівчат і хлопців, які весь час постять фото різноманітних прикладів корисних страв, відео тренувань та фотографії своїх підтянутих тіл; різноманітні групи ВКонтакті та інших соціальних мережах, які закликають вести правильний спосіб життя. 

І це ж, насправді, прекрасно, що бути здоровим і спортивним стало модно, що все менше компаній та реклам агітують людей мати шкідливі звички та залежності; що все більше людей, особливо молодь, займається спортом та вживає корисну їжу. 

Але як не перетнути тону грань між звичайним здоровим способом життя та фанатичним рахуванням споживаних калорій? Сьогодні на просторах інтернету можа наткнутись на безліч постів, блогів, статей про правильне харчування. Зрозуміло, що кожен автор трактує правильний раціон по-своєму. Звідси, я можу зробити висновок, що не існує єдиного загальноприйнятого правила харчування. Кожен має скласти собі свій особистий раціон, виходячи з фізіологічних особливостей та вподобань в їжі. 

Я не раз переглядала сторінки "фітоняшок", які з надзвичайною прискіпливістю обирають продукти харчування, фанатично слідкують за калорійністю та складом, виключають з харчування низку продуктів, які, на їхню думку, не мають бути присутні в раціоні людини взагалі. Такий спосіб життя здається зомбованим. 

На мою думку, людина може вживати абсолютно всі продукти при умові, якщо вона може знати всьому міру. Чому ми маємо позбавляти себе гастрономічних насолод? Просто замість цілого торта можна з'їсти маленький шматочок. 

Здорова людина - щаслива людина. Я не хочу, з'ївши гамбургер, мучити за це себе наступні дні й ночі; я не хочу, з'ївши морозиво чи тістечко, чимдуж бігти до спортзалу й виснажувати себе за жорстким тренуванням; я не хочу, приїхавши на свято до бабусі, пити лише воду й жувати шматочок салату. Я можу споживати все, займатись спортом, не вираховувати калорії, не зважувати кожний прийом їжі, пити багато звичайної води, заряджатись позитивними емоціями від життя та отримувати насолоду. 

Не варто ставати фанатиком. Варто завжди слухати своє тіло та внутрішній голос.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше