Street Workout, або люди що ходять у повітрі

1 серпня 2014
Редакція
Стріт Воркаут (з англійської street workout – вуличне тренування) – новий вид спорту, що впевнено набирає популярності як в Україні, так і загалом по світу. Воркаут заснований на заняттях фізичною культурою у громадських місцях, а це шкільні двори, парки, спортивні майданчики. Словом, де є турніки та бруси, там є воркаутери.
 
Напевне, вас цікавить питання, що особливого у воркауті, що він стає новим "видом спорту", адже  люди займалися на турніках та брусах ще при Радянському Союзі, і навіть ще раніше. А цікавим, власне, є те, як спортсмени подають свої заняття, адже вони тренуються за допопогою власної ваги, при цьому тренуючи тіло та силу духу. Молоді люди через воркаут пропагують здоровий спосіб життя, без алкоголю та паління.  
Говорячи про історію воркауту, почалося все зі Сполучених Штатів, з терміну "гетто воркаут" (з англ. Ghetto workout – походить від кварталів гетто, де першими спортсменами були афроамериканці). Власне гетто воркаут дещо відрізняється, так як призначений на силове навантаження, в той час як стріт воркаут поєднує в собі техніку і силу. Найактивніше воркаут почала розповсюджувати команда Бар-баріанс (Bar-barians) через відео мережу YouTube ще у 2008му році. Метою хлопців було вдосконалення власного тіла та популяризація спорту в усьому світі. Найвідомішим ідеологом у США є Hannibal for King.
 
Хвилю стріт воркауту підхопили і у нас. Першим з українських ідеологів був Денис Мінін. Хлопець просто підірвав YouTube своїм відео з власною системою тренувань під назвою "Турник + брусья, сильный парень из Днепропетровска". Це відео набрало більше 9ти мільйонів переглядів. Але на цьому хлопець не зупинився, і зараз він є лідером Всеукраїнської громадської організації "Стріт Воркаут Україна". Також,  Денис уже випустив власний відео-посібник по заняттях зі стріт воркауту -  "IT'S MY WAY".
 
Серед інших відомих українських воркаутерів Євген Козир, переможець першого Світового чемпіонату зі World Street Workout Chamionship (2011), Євген Кочерга переможець другого Світового чемпіонату зі World Street Workout Chamionship (2012), Вадим Олейник - друге місце на World Street Workout Chamionship (2013), та багато інших хлопців, які входять до збірної України зі стріт воркауту. Варто також згадати, що воркаутери по всій Україні долучаються до будівництв майданчиків для тренувань, дають майстер класи та діляться знаннями не лише як правильно робити вправи, але як харчуватися та зміцнювати себе зсередини.

Окремо хотілося б відзначити Віталія Гуменного, про якого західні ЗМІ відгукуються: "Новий вид стріт воркауту від українця - це просто божевілля". Хлопець надзвичайно любить воркаут і проводить за улюбленим заняттям більшість свого часу. Віталій і його друзі – справжні віртуози у цьому ділі. Пам'ятаєте була у статті фраза "люди, що ходять у повітрі"? Так це ось про наших хлопців. Під звуки улюбленої музики хлопці не просто виконують вправи, а насправді творять таке собі "мистецтво людського тіла". Словом, описувати важко, краще подивіться:
 
 
Що скажете про стріт воркаут? Непогана альтернатива розпиванню спиртних напоїв по під'їздах, правда ж? Не обов'язково воркаут, головне просто займатися спортом. Адже, життя - це завжди рух, це завжди робота над собою. Тому будьте здорові та займайтеся спортом у будь-яких його проявах ;)
 

Матеріал підготовано для Редколегії UA Modna
Автор - Юлія Нагірняк
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше