Стартап-Україна: team building, marketing and development

5 листопада 2014
Masha Zagirska
Стартап – це зростання! Компанія, що активно працює кожного дня! Немає значення сфера роботи, технології, залучення інвестицій, продукт на виході – зростання основа всіх основ! Мабуть, це основна думка, яку потрібно засвоїти, перш ніж почати власний стартап – знову ж таки: перукарня не створена для прискореного зростання, в той час як пошукові системи тільки заради цього існують.

Що ж, згадали; Україна починає свій власний стартап зростання, але досі не зрозуміло чи буде злет, де його чекати, коли; тож надіємося та орієнтуємося на світові тренди, так і живемо..! Швидке зростання означає: виробництво того, чого бажає велика кількість людей, можливість обслужити усіх клієнтів, незалежно від відстані чи часу. 

Аби не вводити в оману, справа не у великій кількості користувачів послугою, а в об'ємному ринку (покупці та їх платоспроможність!). До розробки стартапу беруться просто-напросто "інші" люди з "іншим" способом мислення, тому, на перший погляд, в очевидних речах стартапери помічають недопрацювання – THE NEXT BIG THING.

Тільки погляньте, скільки усього змінилося з минулої осені, чи могли ми подумати про все, що сталося!? Прийшов час чітко окреслити, що нами зроблено, та в основному, що належить зробити. Як на мене, левова частка досягнень у світі була представлена людству у критичні для нього моменти: воєнні, післявоєнні часи, криза, дефіцит, перевороти, соціально-політичні злами… Саме такі часи найкраще мотивують та підштовхують до змін на краще.

Це беззаперечний аргумент на користь того, що Україна розвиває свій стартап: будує команду, розробляє маркетингову політику (канали збуту… комунікаційна політика… пропаганда…), налагоджує систему взаємодії передових ланок свого функціонування (визначає пріоритетні напрями, ставить ціль, доповнює/підсилює систему).

Найважливіше, що повинен запозичити Стартап-України в усіх світових практик, - це новий підхід в УСЬОМУ. Відчайдушно намагаючись впровадити нові моделі як у менеджменті, маркетинговому підході, побудові концепції функціональної системи життєзабезпечення, ми швидко досягнемо зростання! Старі методи вже не діють, не варто орієнтуватися на них!
 
Останні події привели, підняли з диванів, дали поштовх, надію, ціль, тим хто мислить "по-іншому" і все це задля розвитку Стартап-України. Технології змінюють стиль роботи! Команда стартапу, рушійна сила швидкого розвитку – це вже не урядовці, можновладці, директори, професори, дипломати, а новатори в освіті, бізнесі – найбільшу цінність матимуть люди з високими здібностями, вміннями, навичками!

Тож будуємо команду Стартап-Україна з "інвесторів" (експертів, аналітиків, розробників стратегії), "менеджера" (керівника процесами, комунікатора), "підприємця" (продажника з підприємницьким хистом), "гравця" (генератора ідей).

Маркетинг, як будувати плани розвитку та просувати, та які методи приймаються в цей час суспільством: унікальність – показник якості, персоналізована подача інформації, альтернативні способи PR-компаній, Feadback від клієнта. Традиційно відомий нам маркетинг "помер", менеджмент "помер".

Розвиток напрацьованої ідеї/мрії у самодостатню систему! Готовність номер один! Коли команда вже готова до фінішного забігу і траєкторія намічена, не забудьте поставити запитання: "Навіщо я це роблю, Стартап-Україні потрібні гроші, публічність, чи може просто важливий сам процес досягнення цілі, начебто хтось робить щось, щось прекрасне; ну і добре… продовжуйте далі… А де ж швидке зростання!?"

В цьому етапі Стартап-Україні варто зрозуміти в якому напрямку рухатися, створити нарешті продукт, досягти успіху та перейти у стадію великої компанії. Сфокусувати увагу на досягненні поставлених цілей, масштабуючи їх, рухатися далі!

Запорука успішного Стартап-Україна - якомога частіше "звіряти годинник" з ринком. 
 
З найкращими побажаннями Стартап-Україні!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше