Скрипаль на даху

31 жовтня 2017
Ігорішка
А на даху скрипаль щось задушевне грає -
І міняться світи, добріша все довкіл:
Забруднена земля тепер здається раєм,
І наче не було згорьованих років.

А скрипка не змовка, натхненням оповита,
І музика пливе і огортає нас.
Ховається під стіл почата оковита,
Обійми розніма нескорений Парнас.

Преславний скрипалю, в твоїм полоні місто
Притишено зітха, захоплено бринить.
І капелюх знімає день перед солістом,
Що нам подарував оцю чудовну мить...

На майдані Конституці у Харкові на даху будинку №18, 18 квітня 2003 року, благодійним фондом "АВЕК" було встановлено пам'ятник "Скрипаль на даху". Присвячений людям творчих професій. 2017 року, був перенесений на дах будинку "Platinum Plaza". Автор ідеї - Олександр Фельдман. Скульптор - Сейфаддін Гурбанов.

Поясню, чому про нього згадала. Багато хто з нас переглядав фільм "Три метри над рівнем неба" і з нетерпінням чекав на продовження "Три метри над рівнем неба 2: Я тебе хочу". А от кого з вас зацікавив фільм, згаданий головними героями? Для тих, хто дочитав до цього місця, скажу, що там згадується оскароносний фільм 1971 року "Скрипаль на даху".
 


А ще більше того. Це екранізація твору Джозефа Стайна, за мотивами оповідань Шолом-Алейхема. Цей фільм про події в Україні у далекому 1905 році... 

Ось такі іспансько-американські згадки в мелодраматичних фільмах про наше українське життя, коли наша історія надихає зарубіжних творців на шедеври для всього світу.

А хто бажає доторкнутись до прим'єри високого мистецтва, то Київський національний академічний театр оперети запрошує в травневі дні 2018 року до своїх стін.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше