Скромний затишок: рішення для Smart-квартир

Розумне планування і багатофункціональна техніка дозволяють перетворити навіть найменшу житлову площу в комфортну квартиру з усіма зручностями, утримання якої не перевищує 30% доходу. Тож не дарма такі квартири отримали назву smart.
 
Smallest House - ультра компактна квартира в Римі, спроектована італійським архітектором Marco Pierazzi.
 
Найменша квартира в Італії, площею всього 7 кв.м притулилася в Римі, у відреставрованому будинку. Архітектор зберіг цегляну кладку та додав до інтер'єру сучасні елементи. У квартирі є все необхідне для проживання однієї людини, або для пари з невеликою кількістю особистих речей.
 
Найменша квартира в Парижі - проект Kitoko Studio
 
А ось дизайнерам Kitoko Studio вдалося з невеликої і занедбаної кімнати площею 8 кв.м для прислуги, спроектувати і побудувати найменшу квартиру в Парижі. Замовник доручив Kitoko розробити міні простір для комфортного проживання няні дитини, для якої просто не знайшлося місця в будинку. В результаті приміщення під комору стало повноцінною квартирою, з кухнею, ванною кімнатою та місцями зберігання речей у сходах.
 
Європейський досвід у проектуванні та облаштуванні міні-квартир незабаром перейняли і вітчизняні забудовники. Цього літа ми вперше побачили пропозиції про покупку smart-квартир з площею 7, 8 і 9 кв.м, що під час нестабільної економічної ситуації і стрімкого підвищення тарифів, стало дуже навіть до речі. Але якими б милими і стильними не були такі квартирки на зображенні, це варіант досить екстремальний і далеко не для кожного. А ось житлова площа в 20-30 кв.м - вже цілком зможе зійти за хороший, скромний, а головне економний будинок.
 
Квартира-студія, 20 кв. м, Франція
Квартира-студія, 22 кв. м, Польща
 
Але, незважаючи на це, маленькі квартири - далеко не суцільні плюси, особливо для сім'ї з двох людей і дитини. Брак вільного місця - серйозна проблема для тих, хто звик до габаритних шаф і великої кількості місць зберігання. Але якщо вас все ще бентежать квартири, площею 20 кв.м, ця добірка інтер'єрних рішень для вас.

Тільки найнеобхідніше

У маленьких квартирах на рахунку кожен куточок простору, тому всерйоз задумайтесь над тим, що ви використовуєте часто та від чого змогли б відмовитися. Особливо це стосується кухні. Блендер, кухонний комбайн, кавоварка, мультиварка, соковижималка... На маленькій кухні всі ці прилади точно не помістяться, а якщо й помістяться, то напевно займуть всю робочу площу.

Якщо ви любите готувати і часто влаштовуєте святкові вечері, задумайтеся про придбання кухонної машини. Якщо ж вам більше подобається снідати в милій кав'ярні біля вашого будинку, а вечори проводити в затишних ресторанчиках, то багатий кухонний арсенал вам не потрібен, як і габаритні кухонні плити з 4 конфорками.
 
Невеликі варильні поверхні Freggia з двома конфорками, шириною всього 30 см - ідеальне рішення для маленьких квартир і скромних кухонь. Вони точно не займуть зайвого місця. Завдяки продуманому дизайну варильні поверхні легко впишуться в будь-який інтер'єр. В офіційному інтернет-магазині компанії є індукційні, електричні та газові варильні поверхні-малятка.
 
Зайвий декор, строкатий текстиль і великий візерунок крадуть простір, перевантажують його, залучають занадто багато уваги і зовсім не підходять для маленьких просторів. Це стосується і великих габаритних шаф з антресолями і складним фрезерованим малюнком на фасадах. Позбавтеся від непотрібного одягу, переберіть свою бібліотеку, викиньте старі журнали, подаруйте другу колекцію порцелянових кішечок. Після такого "прибирання" кількість речей скоротиться як мінімум удвічі, як і кількість тумб і полиць, в яких потрібно все це зберігати.
Проект квартири студії від mode: lina - все найнеобхідніше і велосипед

Ламаємо стіни, будуємо Open Space

Відсутність стін і перегородок у квартирі - прямий шлях до візуального збільшення простору. Поєднавши кухню із зоною відпочинку, ви, в результаті, отримаєте імпровізовану вітальню, де зможете приймати гостей або збиратися з сім'єю. Барна стійка замість традиційного обіднього столу заощадить місце в кімнаті та, в залежності від розташування, зможе візуально розділити приміщення.
 
Барний стіл від майстерні Drommel зможе гідно замінити звичний стіл в маленькій квартирі. Його також можна використовувати в якості робочого місця. Незважаючи на свою конструкцію, він дуже стійкий. До того ж, в майстерні є високі барні стільці, виконані в такому ж мінімалістичному дизайні, котрі гармонійно доповнюють барний стіл.
 
У малогабаритній квартирі спальне місце можна не захищати стінами, а спочатку продумати для ліжка затишну нішу, яка, за бажанням, закривалися б дверцятами або шторою. Місце для сну ще можна приховати в невеликому подіумі, над яким буде куточок для відпочинку, робочий стіл, або невелика столова зона.
 
Ліжко та подіум - реалізовані проекти дизайнера Яни Волкової
 
Оригінальне рішення - цілісна конструкція ліжка з балдахіном з дерева. За вашим бажанням, спальне місце може стати як окремою кімнатою, так і продовженням загального простору. В основі конструкції продумайте кілька висувних ящиків - так у вас будуть приховані місця зберігання.

Більше світла, менше кольору

Колір в інтер'єрі маленької квартири грає дуже важливу роль. Правильно підібравши відтінок, можна візуально приховати меблі, збільшити стелю, розширити простір, зробити правильний акцент. Темні та насичені кольори не рекомендують використовувати в крихітних квартирах, але якщо робити це акуратно, з їхньою допомогою простий інтер'єр можна зробити цікавішим.
 
Білий - найвдаліший колір для маленьких квартир
 
Виграшно в маленьких квартирах виглядають світлі та пастельні відтінки. Стіни і стеля в одному колірному рішенні складаються в одну лінію і збільшують висоту кімнати. Єдність покриття підлоги і кольору стін у всій квартирі створюють враження однієї великої кімнати. Високі шафи і меблі в тон стін стають "невидимими", за рахунок цього вільного місця стає більше.
 
А ось чого точно має бути багато, так це освітлення. Однією люстри буде недостатньо для малогабаритної квартири. Тут стануть в нагоді і приховані споти, і настільні світильники, і лаконічні торшери.
 
Незвичайні дерев'яні світильники від Gaff Design Studio стануть цікавим акцентом і декором в інтер'єрі маленької квартири. В асортименті студії - сучасні рішення на будь-який смак: від дерев'яних свічників і настільних світильників у вигляді чоловічка до високих торшерів і люстр-павуків.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше