Рай на Землі - існує!

17 червня 2015
Korol Volodymyr
Латвійський мільйонер реалізував в околицях м.Цесіс фантастичний проект. Придбавши 30000 га лісу в горбистій місцевості, він побудував "Місто сонця", де діють особливі правила і люди ведуть зовсім інший спосіб життя.
 

ecology.md

Згідно з умовами проекту, всі будинки, а їх на території 300, зведені з екологічно чистих матеріалів. За кожним з них закріплена ділянка від 0,4 до 1,3 га, на якій є невелике озеро та ліс.
 
Всі будинки в Аматціемсі оснащені центральною каналізацією, прокладеною спецтехнікою під корінням сосен і ялин, високошвидкісним Інтернетом і електроенергією. Обігріваються будинки в основному за рахунок тепла землі. В кожному з них є геотермальний тепловий насос зі свердловиною 90-100 м, що перетворює енергію землі в теплоенергію, якої достатньо для постійного обігріву будинку та підігріву води. І тільки в холодні зимові дні жителі вдаються до розпалювання каміну, яким оснащена кожна домівка.
 
З вікон кожної окремої хатинки (за рідкісним винятком) не помітні інші будинки. Це стало можливим завдяки рельєфу місцевості та грамотному плануванню.
 
У лісовому місті заборонені паркани. Це екологічно чиста зона - там вільно розгулюють козулі та інші тварини, і ніщо не повинно заважати їхньому пересуванню. З цієї ж причини в містечку заборонено утримувати на ланцюгу собак, які гавкотом можуть налякати диких, але нешкідливих тварин - собаки, згідно з правилами проживання в селищі, можуть перебувати лише у будинках.
  Айварс Звірбуліс
"Ідея побудувати таке селище виникла в мене, коли я зрозумів, що хочу жити у власному облаштованому будинку біля води, розташованому в мальовничій місцині в лісі. В результаті я створив Аматціемс, де сьогодні живе моя сім'я - я, мої діти і внуки, мої друзі та однодумці - люди зі схожими поглядами на життя, вимогами до місця проживання і довкілля. Зізнаюся, що спочатку я створив цей проект з егоїстичних мотивів - хотілося створити комфортне "середовище проживання" для себе коханого.

На прикладі схожих селищ в інших країнах і на підставі мого особистого бачення того, як живучи в облаштованому місці, можна бути в ладу з сусідами і природою та не порушувати життя диких тварин, були розроблені внутрішні правила селища.

Ці правила створені для людей, які поділяють моє бачення, які не вважають ці правила забороною, які шанобливо ставляться до навколишнього середовища та інших людей - чи то дотримання тиші, чи утримання прилеглої території. Правила, наприклад, передбачають, що в межах селища у вечірній час і вночі не дозволяється шуміти, не дозволяється будувати паркани, а також звертають увагу на те, що собака - друг людини, який не повинен сидіти на ланцюгу.
 

imgbuddy.com

Моя мета - максимально зберегти природне середовище в селищі. Я намагаюся не перетворювати ліс в міський парк. Саме тому поруч з доглянутим газоном є квітучий луг. На підстриженому газоні зазвичай світлячків не буває, а в Аматціемс теплим літнім вечором з настанням темряви в траві горять сотні маленьких ліхтариків. А зі ставків влітку звучить злагоджений хор зелених жаб, що я вважаю великим досягненням, тому що такі жаби живуть тільки в дуже чистому і незабрудненому середовищі.

Засохле або зламане вітром дерево я залишаю в лісі на радість і як притулок для лісових мешканців - дятлів, білок або лисиць. Баланс між навколишнім середовищем, застосовуваними технологіями і естетикою, створює образ, що неможливо забути. Це селище яскравий приклад того, що гармонія людини і природи існує!"
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше