Рада ЄС остаточно затвердила безвіз для України

12 травня 2017
UAPOST.US
11 травня Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.
 
uapost.us
 
Далі, за процедурою, президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти мають остаточно затвердити безвізовий режим для України 17 травня, після чого інформація буде опублікована в Офіційному журналі ЄС: після цього рішення вважається остаточним. 



У Страсбурзі церемонію підписання законодавчого регламенту планує відвідати Президент України Петро Порошенко, який написав про це у Фейсбуці:
"17 травня у Страсбурзі, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки на посаді президента. Я безмежно вдячний всім, завдяки кому зміг виконати одну із своїх головних передвиборчих обіцянок.

Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з цим історичним рішенням. Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більше стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору. Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!"

Безвізовий режим почне діяти через 20 днів після публікації регламенту в офіційному віснику ЄС. Орієнтовна дата — 11 червня, якщо не буде жодних ексцесів і труднрощів (поки не було).

А як безвіз працюватиме на практиці, читайте ТУТ.​

UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше