Професії, що мають найбільший попит в Україні

29 червня 2016
Дарина Дар

Ви випускник школи і вам потрібні поради щодо того, як обрати майбутню професію? А може, ви вже давно працюєте в якійсь галузі, але все частіше замислюєтесь, чи не почати все з нуля і зробити кар'єру в іншій сфері? Пропоную вашій увазі десять найбільш омріяних професій в Україні. Вони не тільки найбільш популярні серед наших співвітчизників, а й користуються найбільшим попитом на ринку праці України.

IT-спеціаліст

Перефразуючи відомий вислів знаменитого Н.М. Ротшильда, "Хто володіє мовами програмування, той володіє світом" :) Програмісти високого рівня завжди можуть знайти достойну роботу в престижній компанії як в Україні, так і за її межами. Дедалі більше IT-шників обирають віддалену роботу, адже це дозволяє їм працювати, насолоджуючись розслабленим стилем життя на пляжах Балі або Таїланду.

Дизайнер

Дизайнер — одна з найбільш популярних та омріяних професій у наш час (до речі, не тільки в Україні). Звичайно, конкуренція поміж дизайнерами на ринку дуже велика. Та кваліфікований фахівець із неординарним креативним мисленням не нудьгуватиме без роботи. Технічний дизайн, фітодизайн, ландшафтний дизайн, графічний дизайн, дизайн інтер’єру, дизайн одягу, веб-дизайнось неповний список галузей, у яких можуть реалізуватися неординарні люди, які мають творчі здібності. Обирайте те, що вам до душі!

Менеджер готельно-туристичного господарства

Передусім варто відзначити, що Україна має величезний потенціал розвитку внутрішнього туризму. Звісно, українським можновладцям треба докладати більше зусиль і виділяти більше коштів для просування нашого національного бренду за кордоном. Але також є нагальна потреба у спеціалістах готельно-туристичного бізнесу, які б добре зналися на цій справі. В тих, хто хотів би працювати в цій царині, є хороші перспективи. Адже в туристичній галузі нашої країни є декілька міжнародних компаній, яким потрібні достойні фахівці.

Бухгалтер/аудитор

Люди цих професій потрібні всім підприємствам. Щоби стати професіоналом бухгалтерської справи, необхідні такі складові: математичний склад розуму, здатність до логічного мислення та хороший досвід. Справжні спеціалісти завжди мають шквал пропозицій по роботі.

Юрист/адвокат

Ця професія вважається престижною в усьому світі. Випускників юридичних факультетів українських вишів зараз аж забагато. Але не всі стають дійсно достойними юристами. Щоби стати адвокатом високого класу, потрібно постійно слідкувати за змінами в законодавстві, впевнено почувати себе під час публічних виступів та навіть бути хорошим психологом. Все це вимагає титанічних зусиль. Але якщо право — ваше справжнє покликання, для вас обов'язково знайдеться місце під сонцем у цій сфері.
 

Маркетолог

Це спеціаліст, який повинен уміти подати продукт так, щоб навести потенційних споживачів на думку "Як же я жив без цього раніше?". Після таких роздумів зазвичай відбувається й купівля товару :)

Це доволі важка, але дуже потрібна професія. Особливо цінуються фахівці в таких напрямках, як маркетинг у соціальних мережах та контент-маркетинг.

Менеджер організаційної діяльності

Ще цю професію називають "івент-менеджер". Нещодавно багато хто навіть не здогадувався про її існування, а зараз вона набула великої популярності. Агенцій, які пропонують роботу менеджера організаційної діяльності, хоч греблю гати. Діапазон замовлень дуже широкий — від весіль і днів народжень до корпоративних свят і різноманітних тренінгів.

Журналіст

Ця професія досить-таки популярна серед українців. Проте конкуренція, особливо серед журналістів-початківців, дуже велика. Видань багато, але знайти роботу з високою заробітною платнею важко. Щоби стати хорошим професійним журналістом, треба добре знати ту сферу, про котру ви пишете, бути бездоганно грамотним, та, звичайно ж, мати хист до журналістської справи.
 

Технолог харчового виробництва

Люди хотіли, хочуть і хотітимуть їсти завжди — і тоді, коли країна процвітає, і тоді, коли вона потерпає від кризи. Особливо професіонали цієї справи потрібні у великих містах, в мешканців яких немає змоги мати власний город або вирощувати домашніх тварин. Доброю новиною для технологів харчового виробництва є той факт, що в Україні майже всі підприємства-виробники продуктів мають іноземний капітал. Адже умови праці та зарплатня на таких підприємствах — європейського рівня.

Інженер будівництва/архітектор

Сфера будівництва в нашій країні також стрімко розвивається, навіть незважаючи на несприятливу економічну ситуацію. Кваліфіковані архітектори та інженери користуються в наш час неабияким попитом. Обирайте професію архітектора, якщо ви любите малювати, маєте хороше просторове мислення, добре володієте графічними програмами та вмієте працювати в команді.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше