Про мандарин, який і не мандарин зовсім

5 жовтня 2014
Andrew Serafyn
Купив тут додому пакет мандаринів. Дуже хотілося солодких, тому вибрав в магазині не фасовані, а взяв на вагу ті, що виглядали симпатичніше. Прийшов, почистив і відчуваю, щось не те. На вигляд мандарин, як мандарин, але чиститься легше і якийсь дуже ніжний. Пальцем проткнув, так з нього прямо сік бризкає. Та й на вагу важче, неначе в мандарин соку закачали. Спробував, а воно і не мандарин. Схоже, але з легкою гіркотою грейпфрута. В принципі смачно, але якось незвично. Грейпфрут штука взагалі на любителя, а тут ніби як і смак є, і навіть їстівне. Довелося наступного дня йти з'ясовувати, що це був за фрукт.

Виявилося, що це мінеола, різновид танжело. Що таке танжело? Я теж не знав. Виявилося, що танжело - це цитрусова культура, гібрид танжерина (в цю гру можна грати нескінченно) і грейпфрута. Танжерин - це сорт мандарина. Загалом, мінеола це гібрид мандарина і грейпфрута. Ззовні виглядає точно так само, як і мандарин. Переплутати можна легко.

Це я все до чого. Я просто якось раніше не стикався, або не звертав уваги, але виявляється, цитрусові це не апельсин, мандарин і лимон. Виявляється, що в пристойному магазині цитрусових може бути цілий відділ. На фото тільки половина того, що там продається.

Похід в такі магазини може звести з розуму будь-кого. Ходиш і дивуєшся скільки всього в житті буває, чого ніколи не куштував. На фото стійка, ви не повірите, з мюслі. А в банках зверху - добавки до них. Можете уявити, який там асортимент всього іншого, якщо вони так заморочуються із сумішами для сніданку. За кількістю незрозумілої їжі гірше цього може бути тільки китайський Супермаркет.

Що ще Я в житті пропустив?
   
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше