Правильне харчування для різних типів тіла

19 травня 2016
Annie
Ваше тіло накопичує жир інакше, ніж тіла інших людей, приймаючи особливу форму. І не існує однієї методики схуднення, яка би підходила усім. Тому спочатку варто розібратися з типом вашого тіла. Хто ви: яблуко, груша, перевернута піраміда чи пісочний годинник.
Коли ви почнете правильно харчуватись, беручи до уваги свій тип статури, ви будете вражені тим, як швидко ваше тіло адаптується до плану харчування, котрий підходить саме вам. Енергії побільшає і вага прийде в норму природним чином.
 

www.styled247.com

Яблуко

Цей тип статури, як правило, зосереджує всю або більшу частину ваги в області живота. Ноги і руки "яблука", як правило, досить худі без зайвої ваги. І хоча цей тип тіла має найбільший ризик для здоров'я через надмірну кількість вісцерального жиру, його можна легко позбутися.
 
Надає перевагу: Крохмалю або солодким продуктам, дієтичним газованим напоям, кофеїну.
 
Реакція на погане харчування: не вистачає енергії та відчувається надмірне бажання з'їсти щось з вище наведеного списку, особливо зранку або після обіду.
 
Гормон, за яким варто стежити: Інсулін. Ключ до втрати ваги для "яблука" - тримати рівень цукру в крові під контролем.
 
Що їсти: Почніть з чистих білків (курка, пісна яловичина, свинина, риба) і доповніть здоровими жирами (яйця, авокадо, горіхи, насіння, горіхове масло, кокосова олія, оливкова олія, жирні сири). Крім того, варто вживати багато зелені (шпинат, капуста, салат Ромейн).
 
Варто обмежити: Крохмалисті вуглеводи до одного прийому їжі в день і фрукти з низьким глікемічним індексом (ягоди).
 
Усунути з раціону: Каву або напої з кофеїном, оскільки вони можуть знизити рівень кортизолу та інсуліну. Солодкі рафіновані вуглеводи, енергетичні та спортивні напої, енергетичні батончики та підсолоджені йогурти.

Груша

Цей тип тіла має тенденцію набирати вагу в області стегон, часто з невеликим збільшенням нижньої частини живота (це підшкірний жир, який не слід плутати з вісцеральним). Цей тип статури, як правило, має значно меншу верхню частину тіла, з невеликою кількістю зайвої ваги на руках і в області грудей.
 
"Груша" може зіткнутися з деяким розчаруванням, коли справа доходить до втрати ваги, адже підшкірний жир досить важко зігнати зі стегон. Насправді, "груші" можуть помітити, що інші частини тіла починають втрачати вагу раніше, ніж цільова область. Досить імовірно, що цей тип статури має справу з домінуванням естрогенів. Вживаючи продукти, які допомагають позбутися естрогену, усуваючи продукти, які імітують естроген, збільшуючи його кількість понад норму, цей тип тіла буде втрачати вагу.
 
Надає перевагу: молочним продуктам з високим вмістом жиру, латте, калорійним десертам.
 
Реакція на погане харчування: люди з цим типом статури відчувають нетиповий голод або в проміжках між прийомами їжі, або ввечері, після вечері.
 
Гормон, за яким варто стежити: естрогени. Незважаючи на те, що естрогени, як група гормонів, не завжди мають поганий вплив на організм, занадто велика їх кількість в порівнянні з іншими гормонами, зокрема, прогестероном, може сприяти швидшому збільшенню ваги тіла.
 
Що їсти: Почніть з овочів та фруктів з високим вмістом клітковини, доповніть здоровою кількістю вівса, кіноа, гречки і коричневого рису. Крім того, включіть до раціону невелику кількість пісного білка і чистих, немолочних жирів.
 
Усунути з раціону: Молочні продукти з високим вмістом жиру (сир, вершки), не екологічно чисті продукти і м'ясо (які містять пестициди або гормони), кофеїн, алкоголь, тофу.

Перевернута піраміда

Цей тип тіла, як правило, має більш широкі плечі, які звужуються до талії та стегон. Він, як правило, має зовсім небагато м'язової маси у верхній частині, але схильний до накопичення додаткового жиру в області грудей, спини і рук над лінією бюстгальтеру.

Надає перевагу: солоній, жирній їжі та фаст-фуду; алкоголю.
 
Реакція на погане харчування: наявність значної кількості енергії на початку дня, зменшення її у вечірній час і відчуття надмірного бажання з'їсти або випити щось з вище наведеного списку.
 
Гормон, за яким варто стежити: кортизол. Продукується наднирниками, які знаходяться у верхній частині нирок. Постійно підвищений рівень кортизолу може мати каскадний вплив на інші гормони, які сприяють збільшенню ваги, зокрема на інсулін.
 
Що їсти: Почніть зі складних вуглеводів (овес, коричневий рис, гречка) і доповніть знежиреними молочними продуктами і великою кількістю свіжих овочевих соків, зелені та фруктів з високим вмістом клітковини.
 
Усунути з раціону: Важке м'ясо, калорійний сир, солоні закуски, протеїнові батончики, напої з кофеїном

Пісочний годинник

Цей тип статури, як правило, набирає вагу рівномірно по всьому тілу, часто найбільш помітну на обличчі, а також на руках, грудях, колінах і щиколотках. Цей тип тіла має м'який, круглий вигляд.
 
Надає перевагу: Молочним продуктам, солодким вуглеводам.
 
Реакція на погане харчування: затримання води та їжі в тілі, закрепи (проблеми з обміном речовин).
 
Гормон, за яким варто стежити: головний регулятор всіх гормонів, гіпофіз, який може впливати, зокрема, на кортизол, інсулін і щитовидну залозу.
 
Що їсти: Почніть з сирих овочів і фруктів, доповніть цільними зерновими (вівсянка, кіноа, гречка). Додайте до щоденного раціону порцію нежирного білка і велику кількість спецій.
 
Варто обмежити: м'ясо з високим вмістом жирів; рафіновані та оброблені вуглеводи.
 
Усунути з раціону: напої з кофеїном, молочні продукти, рафіновані вуглеводи, солодощі.

Уривок з книги "The Belly Burn Plan" Трейсі Д. Мітчелл

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше