Пікантний маркетинг для "чайників"

1 серпня 2014
UA Modna Agency
Існує думка, що маркетинг - це доволі брудна справа. Насправді ж, це ціла наука з величезною кількістю складних термінів. Пропонуємо "чайникам" познайомитись з основними маркетологічними визначеннями у доволі пікантний та жартівливий спосіб ;)

Даний "маркетинговий тлумачник" вже доволі давно блукає просторами інтернету, тож першоджерело, нажаль, залишилось невідомим. Ми переклали його українською та сподіваємось, що ваше почуття гумору допоможе вам відчути себе не деякий час креативним рекламщиком.
 
1. Ти прийшла на вечірку та бачиш багато симпатичних хлопців. Підходиш до мікрофону і проголошуєш на увесь зал: "Зі мною дуже файно в ліжку! Бажаєте переконатись? Звертайтесь тут і зараз!"
Це – реклама.
 
2. Ти прийшла на вечірку і бачиш симпатичного хлопця. Ти підходиш до нього й кажеш: "Зі мною дуже файно в ліжку!"
Це – прямий продаж.
 
3. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Ти підходиш до нього і кажеш: "Зі мною дуже файно в ліжку! А якщо захочеш переконатись, то отримаєш комплект постільної білизни в подарунок!"
Це – стимулювання збуту.
 
4. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Розщеплюєш кілька верхніх гудзиків на своїй сукні, підходиш, наливаєш йому напій та кажеш: "Привіт! Знаєш який сон мені наснився? Я лежу на шовкових простирадлах і тану від бажання! А на планеті Земля не залишилось жодного чоловіка та усі мої пізнання у сфері Кама-Сутри більше нікому не потрібні..." Далі ти поправляєш йому краватку, злегка торкаючись персами його руки та віддано зазираєш прямо у вічі.
Це – PR.

5. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Шляхом хитрих маніпуляцій влаштовуєш брудну сварку між присутніми дівчатами, а сама залишаєшся осторонь цього. Коли всі пересваряться, ти кажеш: "Ходімо звідси! Доречі, зі мною дуже файно в ліжку!"
Це – "чорний" PR.
 
6. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Ти підходиш до нього і просиш номер телефону. Наступного дня ти телефонуєш йому і кажеш: "Зі мною дуже файно в ліжку!"
Це – телефонний маркетинг.
 
7. Ти прийшла на вечірку та бачиш багато симпатичних хлопців. Ти усім їм пишеш записки про те, як файно з тобою буде в ліжку.
Це – дірект-мейл. 

8. Ти прийшла на вечірку і бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього і кажеш "Зі мною дуже файно в ліжку, але ти повинен знайти ще кілька хлопців на цей вечір"
Це – сітковий маркетинг.
 
9. Ти приходиш на вечірку та всі наввипередки починають питати тебе: "Чи правда, що з тобою дуже файно в ліжку?", але на їх обличчі вже написано, що їм це добре відомо. Ти загадково відповідаєш: "No comments...", а в цей час найкраща подруга Галька в куточку жує твою шоколадку та запиває шампанським. 
Це – спланований витік інформації.
 
10. Ти прийшла на вечірку, обрала найкраще місце біля барної стійки, спокусливо закинула ніжку на ніжку, з лівого боку поклала на стійку привідкриту пачку презервативів, а праворуч – коктель Маргарита...
Це – мерчандайзинг.
 
11. Тобі відомо, що всі симпатичні хлопці постійно відвідують ту ж саму вечірку. Ти влаштовуєшся туди працювати стриптизеркою.
Це - product placement.
 
12. Ти прийшла на вечірку і тобі одразу ж на сукню вилили томатний сік. Доки ти чистила сукню, усіх хлопців розібрали інші дівчата й вечірка закінчилась.
Це – усунення конкурентів.
 
13. Твоя подруга прийшла на вечірку та побачила симпатичного хлопця. Вона пропонує йому поїхати до тебе додому та розповідає, що з тобою дуже-дуже файно в ліжку, але це йому буде коштувати 2 пляшки шампанського та 3 шоколадки.
Це - рекламний агент.
 
14. Ти збираєшся на вечірку, а подруга вже там і розповсюджує листівки про те, як файно з тобою в ліжку.
Це – розповсюдження прес-релізу.
 
15. Ти організувала доставку двох ящиків пива на вечірку. Тепер ти говориш кожному хлопцю, котрий бере наступну пляшку: "Знаєш, а зі мною ще й дуже файно в ліжку".
Це – спонсорська реклама.
 
16. Ти йдеш на вечірку і раптом тебе осяює думка, що у тих будинках, попри які ти проходиш цілком ймовірно є багато симпатичних хлопців. Ти залазиш на дах одного з будинків, котрий розташований найбільш центральніше, та кричиш з усієї сили: "Зі мною дуже файно в ліжку!"
Це – спам. 
 
17. Ти приходиш на вечірку і бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього й кажеш: "Зі мною дуже файно в ліжку!" А він у відповідь: "Я не можу, адже полюбляю хлопців".
Це – неправильний вибір цільової аудиторії.
 
18. Ти приходиш на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Ти підходиш до нього та кажеш: "Знаєш, зі мною дуже файно в ліжку", а він розвертається і йде геть.
Це – наслідки неякісної реклами.
 
19. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Він підходить до тебе й каже: "Я чув, що з тобою дже файно в ліжку!"
Це – впізнаваний бренд.
 
20. На вечірку ти взагалі не прийшла, але там говорять лише про те, що з тобою дуже файно в ліжку.
Це – розкручена торгова марка.
 
21. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Через деякий час ти від нього отримуєш записку, в якій він пропонує тобі переспати з ним, адже знає, що з тобою дуже файно в ліжку. І за це він готовий заплатити 2 пляшки шампанського та 3 шоколадки.
Це – заявка на поставку продукції.

Якщо в записці є чітке ствердження, що він готовий скористатись твоїми послугами..
Це – замовлення на поставку продукції.
 
22. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Ти вмовляєш його піти з твоєю подругою.
Це – торгове представництво.

Твоя подруга не задовільняє його, тому він телефонує та просить тебе допомогти в цьому.
Це – технічна підтримка.
 
23. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця, але поруч вже купа гарних дівчат. Ти приспускаєш бретельку та кажеш: "Зі мною дуже файно в ліжку і шампанського з шоколадками не потрібно".
Це – демпінг.
 
24. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього та кажеш: "Зі мною дуже файно в ліжку і це коштуватиме тобі 2 пляшки шампанського та 3 шоколадки. Але, якщо тобі вдасться довести, що з тобою теж дуже класно в ліжку, то не потрібно шоколаду та шампанського."
Це – бартер.
 
25. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього та кажеш, що тебе звуть Оленка. Усі знають, як файно в ліжку з Оленкою. А також, Оленка знає, що ти назвалась її іменем навмисно. За це вона отримує 1 шоколадку.
Це – франчайзинг.
 
26. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього і кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку. Залишаєш вечірку разом з ним. Вранці він каже, що не достатньо задоволений тобою.
Це – рекламація.
 
27. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього і кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку. Залишаєш вечірку разом з ним. Вранці він каже, що дуже задоволений тобою, ти казала правду, коли стверджувала, що з тобою дуже файно в ліжку і про це він обов’язково розповість друзям.
Це – атестація продукції.
 
28. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього і кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку. Залишаєш вечірку разом з ним. Вранці він каже, що дуже задоволений тобою, ти казала правду, коли стверджувала, що з тобою дуже файно в ліжку, а ти за це вимагаєш додаткову шоколадку.
Це – боніфікація.

28. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього і кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку. Залишаєш вечірку разом з ним. Вранці він каже, що дуже задоволений тобою та хотів би зустрітись з тобою наступного разу. Ви домовляєтесь, що, в якості передоплати за майбутню зустріч, він сьогодні залишить тобі 1 пляшку шампанського та 1 шоколадку.  
Це – ф’ючерс.
 
29. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього іі кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку. Залишаєш вечірку разом з ним. Вранці він віддає тобі шампанське, але не дає обіцяної шоколадки.
Це – дебіторська заборгованість
 
30. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього та кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку, ти знаєш 93 позиції з Кама-Сутри та згідна усі ці позиції продемонструвати йому за 2 пляшки шампанського та 3 шоколадки. Залишаєш вечірку разом з ним. До ранку ви встигаєте спробувати лише 92 позиції, тож ти повертаєш йому одну шоколадку.
Це – недопоставка, а повернута шоколадка – неустойка або штраф. 
 
31. Ти прийшла на вечірку та бачиш симпатичного хлопця. Підходиш до нього і кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку, ти знаєш 93 позиції з Кама-Сутри та згідна декілька з цих позицій продемонструвати йому за 1 пляшку шампанського в сусідній кімнаті не залишаючи вечірки.
Це – миттєва поставка.
 
32. Ти прийшла на вечірку разом з подругами і ви бачите симпатичного хлопця. Кожна з вас розповідає йому як з нею дуже файно в ліжку та що саме вона хоче отримати за це.
Це – тендер.
 
33. Ти прийшла на вечірку та бачиш багато симпатичних хлопців. Ти кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку, але піти з тобою зможе той, хто запропонує найбільше пляшок шампанського та шоколадок.
Це – аукціон.
 
34. Ти прийшла на вечірку та бачиш багато симпатичних хлопців, кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку та це обійдеться їм всього лише у 3 шоколадки та 2 пляшки шампанського, але до завершення вечірки ти напиваєшся до втрати свідомості та просинаєшся в ліжку з якимось незнайомцем...
Це – сезонний розпродаж.
 
35. Ти прийшла на вечірку та бачиш багато симпатичних хлопців, кажеш їм, що з тобою дуже файно в ліжку та це коштує 3 шоколадки та 2 пляшки шампанського за один раз, але тому хлопцю, який буде робити ЦЕ з тобою протягом тижня кожна зустріч обійдеться 1 шоколадкою та 1 пляшкою шампанського.
Це – гуртова знижка.
 
36. Ти прийшла на вечірку та помітила симпатичного хлопця. Підходиш до нього та кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку і ти згодна піти з ним за 2 пляшки шампанського. В нього немає шампанського, а буде лише наступного тижня. Ти все ж погоджуєшся піти з ним, але за умови, що наступного тижня він віддасть тобі 2 пляшки шампанського та на додачу 3 шоколадки.
Це – відпуск товару в кредит з відсотками.
 
37. Ти прийшла на вечірку та помітила симпатичного хлопця. Підходиш до нього і кажеш, що з тобою дуже файно в ліжку і ти згодна піти з ним за 2 пляшки шампанського та 3 шоколадки. Він згоден заплатити лише 2 пляшки шампанського, так як господар вечірки сказав, що ти не маєш права просити нічого більше.
Це – державне врегулювання цін.

38. Ти прийшла на вечірку та помітила багато симпатичних хлопців. Ти починаєш усім розповідати, як з тобою файно в ліжку. Далі ти прокидаєшся через 2 дні у власній квартирі, бачиш 18 пляшок шампанського, 27 шоколадок, 12 батончиків з начинкою та 2 невикористаних презервативи.
Це – валовий національний продукт.
 
UA Modna Agency - це простір для успіху вашого бізнесу!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше