Підбори як стиль життя. Вище, краще, зручніше...

7 жовтня 2016
Ліляна
У цій статті я розповім вам про взуття на високих підборах.

Напевно, це одна з найпоширеніших тем у сфері порад для жінок. Досвідчені попелюшки радять: обирайте стійкі широкі підбори, надавайте перевагу туфлям з фіксуючими пасками, які міцніше тримаються на нозі, підберіть оптимально зручну висоту подборів. Це все, звісно, добре, але у кожної дівчини є пара, яка не підпадає під жоден з цих критеріїв. І  тому нам таки не вдається уникнути найрозповсюдженіших проблем і запитань.

Як розтягнути тісне взуття?

Отож, що робити, коли туфлі, які ідеально повторювали форму ноги і не викликали ніякого дискомфорту в крамниці, після спроб походити вдома натирають стопу і приносять пекельні муки?

Є два найрозповсюдженіші варіанти.

1. Наповніть пластикові пакети водою і помістіть їх всередину вузької частини взуття, потім поставте усе це в морозилку на ніч.
2. Одягніть шкарпетки, туфлі, а потім феном на режимі гарячої сушки як слід прогрійте взуття.
 
Я в свій час пробувала обидва варіанти. І з власного досвіду скажу, що більше мені сподобався другий. Головною його перевагою для мене стало те, що він займає менше часу. Цим можна зайнятися за годину до виходу. Ще одним плюсом є той факт, що нагрітий матеріал ще деякий час залишається пластичним. І коли ви вже вдягаєте взуття, воно навіть стягуючись прийматиме форму вашої ноги.

Негативний досвід у першому варіанті: взуття розтягується не завжди саме там, де це необхідно. І це може викликати додатковий дискомфорт під час носіння.

Ще колись давно я зустрічала щось на кшталт бабусиних порад. Пропонувалось вилити по 50 мл горілки в кожен капець і походити так годинку-другу. Переконували, що цей метод допоможе розтягнути шкіряне взуття. Виливала, пробувала… Можливо, для когось цей метод став ефективним і приніс бажаний результат. Та особисто для мене він приніс тільки не дуже приємні відчуття при носінні і годину марно втраченого часу.

Як запобігти натиранню?

Другою проблемою для нас часто стають не пекельні муки від малого взуття. А натирання ніжок в окремих місцях. Виявляється, цього можна легко уникнути за допомогою дезодоранту. Якщо нанести його на ті ділянки туфель, де вони приносять найбільше дискомфорту, то носити їх стане приємніше. Однак, для мене цей спосіб, на жаль, не став панацеєю від натирання п’ятки. Зате залишився цікавий спогад з рубрики "що тільки не придумають". Тому в боротьбі між мозолями і модними туфлями моєю зброєю залишається простий пластир.

До речі, впевнена, ви теж зустрічали в різних джерелах спосіб полегшення ходьби за допомогою змотування пальців на нозі пластиром. Ідея цікава і є багато пояснень, чому вона ефективна. Від абсурдних тверджень про розташування якихось важливих вен до більш логічного пояснення: якщо пальці будуть випрямлені в носовій частині взуття – це полегшує ходьбу.
Питання виникло у мене тоді, коли різні порадники пропонували змотувати різні комбінації пальців. Я зустрічала варіант поєднання 2 і 3 пальця та 3 і 4. Пробуючи обидва варіанти, я дійшла висновку, що об`єднання 2 і 3 пальців для мене є більш ефективним. Хоча, думаю, це дуже індивідуально. Тому пробуйте. А ходити справді трохи легше.

Що робити, коли взуття спадає?

Третю проблему я вирішила особисто для себе методом спроб і помилок. Що ж робити, коли туфлі не натирають ногу, а навпаки злітають з неї? Це стосується моделей взуття без допоміжних пасочків.

На початку нульових 21 століття я знала лише один спосіб змусити взуття міцніше "сидіти" на нозі. Це був простий спосіб підкладання ватних дисків у носову частину. Чесно кажучи, ефекту від цього не було абсолютно ніякого.

Тепер можна зустріти спеціальні силіконові устілки для взуття. Вони, теоретично, займають вільний простір у взутті, тим самими змушуючи його щільніше прилягати до ноги. Цей метод, особисто для мене, не виявився ефективним, але не можу не звернути вашу увагу, що такі устілки запобігають появі мозолів на внутрішній частині стопи. І, взагалі, трохи полегшують долю ваших ніжок, якщо день на підборах повинен бути довгим та насиченим. Устілки створюють додатковий шар між підошвою та ногою і це забезпечує більш м`яке "приземлення" ніг при ходьбі.
 
Часто проблема спадання туфель вирішується заміною або, взагалі, виключенням із загального образу капронових колготок. Взуття може ковзати на нозі саме через цей елемент гардеробу. Можна замітини їх на менш глянцеву модель, або й взагалі не вдягати.

Але якщо проблема таки залишилась не вирішеною, а вам потрібна саме сьогодні, саме зараз, саме ця пара?! Мені допоміг двосторонній скоч. Як би абсурдно це не звучало :) Я просто наклеїла смужку скочу на п’ятку в ділянці, де взуття прилягає найщільніше до ноги. І проблема "літаючих туфлів-човників" була для мене вирішена впродовж дуже довгого і насиченого вечора)

Не варто відмовлятись від носіння високих підборів, можна просто максимально полегшити цей процес для себе.

Експериментуйте, шукайте свої варіанти лайфхаків та діліться ними в коментарях. Легкої вам ходи!
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше