Персональна виставка Олени Кондратюк

18 квітня 2018
Редакція

13 квітня 2018 року у виставковому просторі галереї "Ужгород" відкрилася персональна виставка живопису ужгородської художниці Олени Кондратюк.

Мисткиня представила близько чотирьох десятків олійних великоформатних робіт. Більшість творів зовсім нові, а решту художниця створювала впродовж останнього десятиліття. Як зізнається Олена, такий підбір – обдуманий крок: "Є кілька тем, над якими я працюю роками. Це, зокрема, тема почуттів, що була представлена на суд глядача в рамках моєї виставки Sentiment, природа Закарпаття, про яку говорила із глядачем через експозицію "Карпатські сни" тощо. Тож я прагну показати тему в розвитку – всі ці роботи потрібні, щоб сповна розкрити те, що хочу сказати".

У картинах Олени Кондратюк зображені елементи пейзажів та натюрмортів, що вдало поєднуються у сюжетні композиції. Усі  полотна написані в майстерні. "Вони народжуються самі собою – це сюжети з мого життя: події, переживання", – каже авторка. З її слів, спочатку з'являється думка, яку потрібно одразу ж зафіксувати, а вже над розробкою ідеї художниця працює згодом. Розповідає: "Ескіз лежить до того часу, поки не стає зрозумілим, як робота має бути втілена – у кольорі, технічно…"

Спонтанні роботи – це не про Олену. Вона обдумує майбутній твір, підходить до його створення виважено й обмірковано, з розумінням того, що хоче бачити в результаті. "Ось квіти малювати треба швидко – вони не чекають, ідея "в'яне". Малюю їх a la prima, поки вони живі. А над сюжетними сценами люблю подумати, щоб думка визріла, сформувалася".

Побачити те, про що думає і над чим працює Олена Кондратюк, як змінювалися її погляди та творчість мешканці та гості Ужгорода можуть впродовж двох тижнів.

Текст: Ксенія Шокіна
Фото: Наталія Павлик

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com