Перший мобільний додаток для вивчення української мови!

29 грудня 2015
Plastylina

Ми уже розповідали про волонтерський проект "Мова - ДНК Нації" в інтерв’ю з засновниками Наталею Клименко та Павлом Мельник-Крисаченком. Проект розпочався в квітні 2014 року зі сторінки в соціальній мережі Facebook, котра тільки за декілька тижнів набрала понад 13 тисяч послідовників!

Подружжя оригінально підійшло до проблеми вивчення та удосконалення української мови у чудових ілюстраціях, де Лепетун (язичок) розповідає, як правильно вживати слова, вирази, наголоси та багато іншого.

Ці ілюстрації не залишили байдужими тисячі людей і ця хороша ініціатива переросла в блискучий проект! Ще тоді Наталя розповіла про ідею створити сайт, мобільний застосунок, книги і не тільки! Але не все відразу, поступово.
 


На початку 2015 року у проекту з’явився сайт з різними розділами, які поступово наповнюються. Розділ бібліотека вміщує ілюстровані правила, які можна легко відсортувати й ознайомлюватися з потрібною категорією (фразеологізмами, синонімами, паронімами, антисуржиком тощо). Найцікавіша і найулюбленіша категорія на сайті - вправи! За допомогою цих цікавих тестів з української мови можна не лише перевіряти, а й удосконалювати свої знання.
 


В першу річницю існування проекту з командою, яка налічує всього 3 людини, "Мова - ДНК Нації" створила понад 200 правил із Лепетуном, сторінка у Facebook налічувала понад 22 тисячі фанів, а на сайті зареєструвалося 11 тисяч користувачів, які 24 тисячі разів виконували вправи.
 


В грудні 2015 року команда запустила мобільний застосунок для вдосконалення знань з української мови на платформах iOS та Android – Mova. Якщо ви ще не завантажили застосунок, радимо це виправити - Mova на iOS та Mova на Android.

Лише за перші три дні після запуску мобільний застосунок здобув 1 місце серед безкоштовних застосунків у категорії "Освіта" у Google Play. 20 тисяч людей завантажили застосунок (9907 власників iOS і 10614 власників Android) станом на 23.12.2015. А кількість зареєстрованих користувачів на сайті "Мова - ДНК Нації" зросла до 32 тисяч.
 

ілюстрації "Мова - ДНК Нації"

Для тих, хто любить, цінує та хоче вдосконалювати українську мову!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше