Невидимі професії

21 квітня 2017
Kliff
Кожного разу, прокидаючись вранці, ми вирушаємо в новий світ – День, якого ми ще не бачили. Ходимо до школи, їздимо на презентації, обідаємо в ресторанах, виносимо сміття, купуємо засоби гігієни. Бачимо те, що звикли бачити, а між тим навколо нас живе світ. Світ, завдяки якому живемо ми; світ, який забезпечує нам комфорт, дарує зручність і безперебійність нашому існуванню. Яскравим прикладом цьому є ми самі – люди, які працюють, тому що кожен вид діяльності користується попитом.

Ми потребуємо послуг перукаря, хлібороба, водія автобусу і так далі до нескінченості. Як кажуть – професія усякого потрібна однаково. У своєму новому блозі я пропоную звернути увагу на професіоналів, яких ми бачимо доволі часто, але настільки до них звикли,що не помічаємо. Вони ніби невидимки на виду. Тож давайте прославимо їх.

Кранівник


Кожного дня ми проходимо повз нові будівельні роботи, терпимо тимчасові незручності, пов’язані з проходом повз будівництво, бачимо будівельників, але рідко хто з нас має час і бажання задерти голову догори і привітати хвилинкою уваги мужнього екстремала, який працює машиністом баштового крану. А це вам не квіти поливати.

Працювати доводиться на висоті 80 метрів у маленькій кабінці. Потрапити в неї можна сходами, якими кранівник лазить двічі-тричі на день, а ви плачете, що вам ліфт відключили і на третій поверх мусите ходити пішки.

Під час сильного вітру і грози робота припиняється, а от від палючого сонця рятує тільки кондиціонер, який, як і обігрівач, обов’язково повинен бути в наявності в кабіні. Сама робота потребує пильної уваги, відмінного слуху та зору, кранівник мусить бути витривалим, холоднокровним і, ясна річ, не боятись висоти.

 
Праця дуже напружена, найбільша концентрація - під час прикріплення вантажу і відриву його від землі. Потрібно правильно сприймати і тлумачити сигнали стропальника. Щоб забезпечити безперебійну роботу всіх механізмів крана, машиніст проводить щоденний технічний огляд, змащення механізмів, бере участь у профілактичному ремонті.

Як не дивно, вища освіта для такої праці не потрібна, достатньо закінчити профтехучилище за спеціальністю "Машиніст крана (кранівник) з управління баштовими самохідними кранами". Заробітна плата коливається в розмірі від 600 до 1200 американських доларів.
 
Далі буде. Про кого? Слідкуйте за публікаціями і побачите самі. На все добре)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше