Не бійся, біжи.. або що ж таке Перший Франківський Півмарафон

22 серпня 2014
Kajool-Khan
"Не бійся, біжи..." насправді у цю фразу закладено набагато більше змісту, ніж просто взяти і пробігтися. Хоча, так, з одного боку, здавалося б, ну що там вартує побігти!? Ну ок, спробуй і побіжи, якщо не "виплюнеш легені" уже після кількох метрів, то буде дуже добре :) Але, відходячи від свого чудного почуття гумору, повертаюся до надглибокої фрази. Страх - це та емоція, котру ми намагаємося уникати, а коли вона таки находить на нас, ми блокуємо себе і перебуваємо у стані розгубленості, стресу та фрустрації. А це все відбивається на нашому внутрішньому світі, а відповідно – на нашій зовнішності. 

Проте, дуже часто люди забувають, наскільки ж прекрасними істотами вони є. Адже Творець дав нам можливість рости і вдосконалюватися, і коли приходить усвідомлення того, що ти можеш змінитися, можеш змінити себе і цей світ на краще, – то саме час долати страхи. "Не бійся, біжи" - океан теж починається з джерела, а відтак початок - це завжди важливий етап. Ти можеш думати, що просто починаєш бігати, проте насправді ти починаєш змінювати своє життя, можливо життя близьких, а можливо і цілий світ!
 
 
А веду я все до того, що життя уже не буде таким, як раніше, відколи молоді, креативні та трохи божевільні (у найніжнішому значенні цього слова :) люди вирішили організувати перший Благодійний Франківський Півмарафон, який відбудеться 12 жовтня 2014 року. На перший погляд може здатися, що "дітям" немає чого робити чи просто немає де час вбити. Та якщо зазирнути за куліси, ми бачимо команду досвідчених професіоналів, з амбіціями та високими цілями у житті, котрі не шкодують свого часу на те, щоб робити світ кращим, щоб заохочувати людей вдосконалюватися, щоб допомагати долати власні страхи. Ось так просто, без грошей. Звісно, рідкість у наш час, але світ не без добрих людей )).

І почалося все, власне, з однієї такої людини ("титули" котрої можна перечисляти і перечисляти) Сергія Краванця, який надихнувся добром (надихався добра :)) і вирішив, що потрібно робити "щось корисне, окрім косіння грошей". Ідея з'явилася, а однодумці зібралися довкола, щоб втілювати великий задум у життя. І так, потроху, механізм запустився і за 2 місяці відданої праці команда з 15 людей досягнула чудових результатів і впевнено "біжить" до фінішу. (Хоча щось мені підказує, що так просто вони уже не зупиняться :)

Як розповідає Сергій: "Враховуючи, що усі працюють у додатковий від роботи час, ми зробили багато, проте організація такої події не справа одного дня і все ще попереду. Важливим кроком було визначити вихідний орієнтир. Спершу ми планували усі виручені кошти віддати на потреби безпритульних тварин, та у зв'язку із ситуацією, що зараз є у країні, було прийнято рішення передати 80% виручених коштів на організацію реабілітації поранених військовиків у зоні АТО. Та обіцянку ми пам'ятаємо, і все ж решту 20% отримає місцева організація Дім Сірка на потреби безпритульних собак".
 
На сьогоднішній день Франківський Півмарафон (ФП) має веб-сторінку події, де можна зареєструватися та знайти всю необхідну інформацію про суперграндіозний забіг Західної України, мотивацію бігати та натхнення. Якщо не заради себе (хоча, як не крути, величезний плюс своєму тілу та духу), то заради вищої мети (як ви уже знаєте, виручені кошти підуть на благочинність). Якщо ж комусь півмарафон може здатися не надто цікавою затією, то організатори про все подбали. ФП – це не просто півмарафон. Благодійне спортивне свято включатиме в себе... тут дуже уважно... барабани і так дуже урочисто... 6 різних забігів! Не один, а цілих 6 :) А це:
 
  • 300 метрів — для дітей;
  • 1 км — перший в Україні масовий забіг з собаками;
  • 3 км — хороший біговий старт;
  • 4х3 км — корпоративна естафета для компаній, клубів, громадських організацій;
  • 10 км — для впевнених бігунів;
  • 21 км — для супергероїв.
 
Для усіх тих, хто "уже півроку, як завтра я піду бігати", це чудова нагода зрушити свою "дупку" і почати щось таки робити. Ви не самі, адже у рамках Франківського Півмарафону було створену Школу Бігу. Навіть якщо ви уже бігаєте чи є професійним спортсменом, присутність тільки вітатиметься. Адже, окрім бігу, це розвиток, це нові люди, це емоції. Якщо вже дуже бракує мотивації, то відвідайте соціальні сторінки ФП у FacebookVkontakte та Instagram. Там знайдете купу корисних матеріалів, історії досягнень реальних учасників, фото з занять, дописи та коментарі. Любо читати і бачити усіх тих натхненних людей. Ще одним позитивом є те (хоча Півмарафон і сам по собі є одним великим позитивом), що організатори влаштовують "неформальні" зустрічі, а це і перегляди кінофільмів, показові забіги і навіть була презентація мотиваційного ролику...  

"На сьогоднішній день нам уже вдалося успішно провести Костюмований Забіг та показати декілька мотиваційних художних фільмів. Також, у рамках підготовки до основного забігу 12 жовтня, ми збираємося провести забіг у вишиванках, який відбудеться вже цієї суботи, 23 серпня, а також плануємо Кольоровий забіг десь у вересні" - розповів Володимир Король, співорганізатор ФП.

Ще один співорганізатор Ліля Колесник додає: "Такі неформальні заходи допомагають пропуляризувати біг та активний здоровий спосіб життя серед якомога більшої кількості людей в Західній Україні, а також підготуватися (морально та фізично) до бігу на Півмарафоні 12 жовтня. Тим паче, як показує досвід, такі речі згуртовують, допомагають людям підтримувати позитивний дух та мотивують працювати над собою і, врешті, робити позитивні зміни в своєму середовищі, місті, країні".

 
Двома абзацами вище я залишила три крапки навмисне для того, щоб окремо згадати про мотиваційний ролик. Автори кажуть, що цей ролик - перше українське спортивне мотиваційне відео, що спонукає "побороти демонів і вилізти з-під ковдри" :). За перший тиждень відео назбирало майже п’ять з половиною тисяч переглядів на каналі YouTube, що є дуже і дуже добре.) Саме ж відео, можна подивитися ось отут, але не дивуйтеся, якщо одразу після перегляду захочеться піти пробігтися ;) А для настрою обов`язково подивіться бекстейдж зі зйомок, там одні "сміхи" :). До речі, організатори на цьому не збираються зупинятися (так як збираються замотивувати усіх-усіх) і обіцяють зняти ще один ролик...
 
Ось так от "коротко" про Франківський Півмарафон :) Правда, ще хочеться додати, що супергероями справді стають кожного дня. І чому б суперменом не стати кожному з нас?! Адже насправді кожна маленька зміна у собі (звісно зміна на краще!) це уже велика перемога. А вдосконаленню немає меж.. спершу починаєш з себе, а тоді під силу буде змінити цілий світ.. Головне - це рухатися. 

Не знаєш як почати? Просто не бійся і біжи... ;) 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як перетворити звичайну квартиру на інтер'єр «з обкладинки»? 10 лайфхаків від дизайнера
Щодня ми гортаємо стрічку інстаґраму або Pinterest, милуючись стильними інтер'єрами в тематичних профілях. Розпочинаючи ремонт у себе вдома, намагаємося відтворити вподобане, але результат нерідко розчаровує.
Читати більше